Μητσοτάκης στη Βουλή: Εθνικός στόχος η σταδιακή μείωση των ανισοτήτων

Μοιραστειτε το

Σύγκρουση εφ΄όλης της ύλης των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021. 

 «Το εμβόλιο είναι το σύνορο ανάμεσα στον επίλογο της πανδημίας και τον πρόλογο στη μετά-covid εποχή. Ο προϋπολογισμός εκφράζει ακριβώς αυτό. Πρόκειται για σαφή και ειλικρινή προϋπολογισμό. Οι επιλογές μας για το 2021, ενισχύουν τις εφεδρείες κατά της πανδημίας με επιπλέον 7,5 δισ. ευρώ. Επεκτείνουν τις φοροελαφρύνσεις, προγραμματίζουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. (…) Ο προϋπολογισμός είναι αυτός της πρώτης χρονιάς της νέας δεκαετίας. Έχει και στρατηγική διάσταση. Απαντά σε τρέχοντα δημοσιονομικά ζητήματα και μακροχρόνιες στοχεύσεις. Είναι δυναμική εξίσωση με πολλούς αγνώστους. Η εκτέλεσή του συναρτάται από την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Αυτός προϋπολογισμός αποτελεί μέρος της ευέλικτης πολιτικής που ακολούθησε μέχρι τώρα», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επικαλείται στοιχεία μόνο της πρώτης φάσης της κρίσης. «Παραλάβαμε 557 κλίνες ΜΕΘ και αυτή τη στιγμή, έχουμε 1322 και διαρκώς θα αυξάνονται. Το κράτος έγινε καθολικός εργοδότης της χώρας. Οι επιστήμονες στηρίχθηκαν, τα ενοίκια επιδοτούνται. Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα μιας πολιτικής που στήριξε την πραγματική οικονομία», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επεσήμανε δε, πως εθνικός στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή μείωση των ανισοτήτων. «Θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για αυτό το στόχο σε αυτή την αίθουσα, είναι κεντρική επιλογή μας η μείωση των ανισοτήτων», είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε πως η κυβέρνηση είχε ως προτεραιότητα τη στήριξη της απασχόλησης. Και σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως τον Αύγουστο, χωρίς τον τουρισμό, η ανεργία συγκρατήθηκε σε επίπεδα περυσινά. Υποστήριξε πως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας υλοποιήθηκαν χωρίς κανένα νέο φόρο. «Λέτε ότι δεν ζούμε την πραγματική οικονομία αλλά ρωτήστε ταξιτζήδες, εστιάτορες και αγρότες αν είναι ικανοποιημένοι από την επιστρεπτέα προκαταβολή».

«Σας ακούγαμε να μιλάτε για την ύφεση Μητσοτάκη. Μιλήσατε 65 λεπτά. Τώρα που τα στοιχεία επικαιροποιήθηκαν που επικαλεστήκατε, θα έχετε το θάρρος να πείτε συγγνώμη για όσα είπατε;», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 Δείτε την ομιλία του Πρωθυπουργού ΕΔΩ

Εφορία: “Βρέχει” πρόστιμα για επιχειρήσεις-ελεύθερους επαγγελματίες-Ποιους αφοράΠως μπορείτε να ψωνίσετε από τα Καυκάς, IKEA, Leroy Merlin, Plaisio, Media Markt, PublicDelivery Hero: Φέρνει τα Dmarts στην Ελλάδα
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...