Μητσοτάκης σε Ρούτε: Θέμα αρχής για την Ελλάδα αποτελεί η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Μοιραστειτε το

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην προάσπιση των κυριαρχκών δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε.

«Προστασία ευρωπαϊκών και εθνικών συνόρων και στη διάσωση κατατρεγμένων ανθρώπων από την άλλη. Κοινός αντίπαλος οι άθλιοι διακινητές», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης πως «αυτό το οποίο έγινε στον Έβρο πριν από ενάμισι χρόνο, επαναλαμβάνεται δυστυχώς σήμερα στη Λευκορωσία. Και η Ευρώπη πλέον αντιλαμβάνεται ότι αυτή η εργαλειοποίηση του προσφυγικού από αυταρχικά καθεστώτα μπορεί να την πλήξει».

«Συζητήσαμε και για το νέο σύμφωνο για το άσυλο της ΕΕ. Οφείλει να κατανείμει δίκαια τα βάρη των ροών και να είναι αποφασιστική προς τις τρίτες χώρες.

Συζητήσαμε εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και τη συνεχή διολίσθηση της Τουρκίας συχνά σε επιθετική ρητορική. Για την Ελλάδα θέμα αρχής η επιδίωξη ειλικρινούς διαλόγου με κάθε γείτονά της», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Θέμα αρχής για την Ελλάδα αποτελεί η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Μένουμε ψύχραιμοι στις προκλήσεις οπλισμένοι με την ισχύ του διεθνούς δικαίου και της αποφασιστικής αμυντικής μας ετοιμότητας.

Η διττή προσέγγιση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι σωστή. Τελικά να επιλέξουν οι ίδιοι οι γείτονες μας αν μπορούν και θέλουν να βαδίσουν στο δρόμο της Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Η έξαρση της πανδημίας πολιορκεί όλη την Ευρώπη

«Είναι από τους μακροβιότερους ηγέτες στην Ευρώπη. Η πείρα του και η καθαρή του ματιά βοηθούν τις συζητήσεις και για τη διμερή και για την κοινοτική ατζέντα», δήλωσε στην έναρξη της συνάντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μας απασχόλησε το θέμα της πανδημίας, η έξαρση πολιορκεί όλη την Ευρώπη. Έχουμε περίπου τα ίδια κατά κεφαλή κρούσματα. Παντού εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα. Κοινή η τετραπλή επιλογή οι οικονομίες να μην ξανακλείσουν, να κάνουμε πολλά τεστ και να τηρούμε αποστάσεις, να ενισχύουμε τα συστήματα υγείας και ο γενικός εμβολιασμός και η τρίτη δόση η λύση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα του 2021 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την «Κοινή γραμμή στα ζητήματα που αφορούν τη Λιβύη. Να γίνουν οι εκλογές, να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός, σεβαστά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αποσυρθούν όλοι οι μισθοφόροι».

«Θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε στη σύνοδο κορυφής για τη Λιβύη, την Παρασκευή στο Παρίσι», πρόσθεσε.

«Στη συνέχεια στο δείπνο θα συζητήσουμε άλλα θέματα της πλούσιας διμερούς μας ατζέντας. Η Ολλανδία είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Κοινή μας η ατζέντα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις πράσινες πολιτικές», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «Θα θυμάσαι φίλε Μαρκ τα διαρκή αιτήματα για μεταρρυθμίσεις στη χώρα μου. Η διαφορά είναι ότι τώρα η Ελλάδα προχωρά σε τομές και τις υλοποιεί η ίδια. Η Ελλάδα του 2021 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015 όταν έφτασε πολύ κοντά στην αποπομπή της από την ευρωζώνη».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεμίνα Διγενή: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της για τον Φιλιππίδη

Καιρός – Αρναούτογλου: Ψυχρή μάζα επηρεάζει τη χώρα μας το επόμενο 48ωρο – Πέφτει η θερμοκρασία

Προφυλακιστέος ο 35χρονος προπονητης τένις που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτριες

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...