Μητσοτάκης προς όλα τα κόμματα: Κατεθέστε προτάσεις διαμόρφωσης του νόμου για την Πολιτκή Προστασία

Μοιραστειτε το

Οι εκλογές είναι η ώρα της κρίσης για το «επιτελικό κράτος» είπε στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Και το επιτελικό κράτος θα κριθεί εκ του αποτελέσματος την ώρα των εκλογών. Καταλαβαίνω ότι δεν έχετε κάποια πρεμούρα να ζήτησε εκλογές, τους λόγους τους καταλαβαίνω».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αναβάθμισης στελεχών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τους χειρισμούς τους στο Μάτι, ο πρωθυπουργός είπε: «Φαντάζομαι ότι ξέρετε ότι ο κύριος Τσουβαλάς απαλλάχθηκε από την δικαιοσύνη επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στο στάδιο της προανάκρισης ως μη έχων καμία ευθύνη. Όπως φαντάζομαι ότι γνωρίζετε ότι ο αρχηγός της Πυροσβεστικής ο κύριος Κολοκούρης προήχθη δύο φορές τον Αύγουστο του 2018 και δεύτερη φορά ξανά την 1η Φεβρουαρίου 2019 που τον κάνατε πρώτο υπαρχηγό».

Σχετικά με τους δασικούς χάρτες, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κληροδότησε μια κατάσταση με προβλήματα.

«Κάποιος δεν σας είπε ότι μας κληρονομήσατε μια κατάσταση με χιλιάδες ενστάσεις. Υποχρεωθήκαμε να επαναξιολογήσουμε τη διαδικασία και να προχωρήσουμε σε μια δουλειά πολύ σοβαρή και πολύ σημαντική. Δε λέω ότι δεν κάνατε πρόοδο, κάνατε μισή δουλειά με πολλά προβλήματα όμως. Συμφωνούμε ότι οι δασικοί χάρτες είναι μια κατάκτηση για τη χώρα και θα πρέπει εμείς να την ολοκληρώσουμε με το σωστό τρόπο».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα κόμματα να συνεργαστούν για την καλύτερη διαμόρφωση του νόμου για την πολιτική προστασία. «Για να κλείσουμε με μια πιο θετική νότα, κοιτάξτε έχουμε μία διαφωνία σχετικά με το αν η πολιτική προστασία πρέπει να είναι Ανεξάρτητη Αρχή. Να ξαναδούμε το ίδιο το οργανόγραμμα της Πολιτικής Προστασίας για την καλύτερη διασύνδεση με τη Γενική Διεύθυνση Δασών που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος για να δούμε πως η Πολιτική Προστασία μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά της. Θα σας παρακαλούσα να μας υποδείξετε έναν άνθρωπο, και το ίδιο θα ζητήσω από όλα τα κόμματα, να καταθέσει τις προτάσεις σας για το πώς πιστεύουν ότι ο νόμος αυτός τον οποίο έχουμε μπορεί να γίνει καλύτερος λειτουργικά. Μην αρχίσετε πάλι να μου λέτε τα περί Ανεξάρτητης Αρχής γιατί σας έχω πει από την αρχή ότι διαφωνώ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Μεσαρά: Επίθεση στον Ρουμάνο από συγγενείς του 39χρονου – Λιποθύμησε η μητέρα του

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...