Μητσοτάκης προς Σακελλαροπούλου: Αν και η επιχείρηση εμβολιασμού λέγεται «Ελευθερία», είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από την Ε.Ε.! | newsbreak

Μοιραστειτε το

«Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη», λέει ο σοφός λαός, και ταιριάζει γάντι στην επιχείρηση «Ελευθερία» που εξελίσσεται σε… θρίλερ!

«Το εμβόλιο, σύμφωνα με τους ειδικούς, προστατεύει όταν έχουν γίνει και οι δύο δόσεις. Δεν ξέρουμε την αποτελεσματικότητά του όταν έχει γίνει μία μόνο δόση, γι’ αυτό και επιμένουμε πάρα πολύ στο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα», είπε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζοντας την αγωνία του. Ενώ εκτίμησε ότι φτάνουμε τους 200.000 εμβολιασμούς, εξέφρασε ταυτόχρονα και μια ανησυχία, επιμελώς κρυμμένη, για το αν θα υπάρχουν δόσεις στο μέλλον, ακόμη και για αυτούς που ήδη έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου!

Διαφύλαξη της δεύτερης δόσης

«…Είμαστε απολύτως εξαρτημένοι από τον αριθμό των εμβολίων που παίρνουμε στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών διαδικασιών αγορών. Έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση στις εταιρίες να τιμήσουν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση... Αλλά ήταν και πάρα πολύ σωστή η στρατηγική μας να διαφυλάξουμε τη δεύτερη δόση, ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αυτοί που θα εμβολιαστούν θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση εντός των χρονικών ορίων, για τα οποία τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση», συμπλήρωσε ο Μητσοτάκης, πετώντας το μπαλάκι στις συμφωνίες που υπέγραψε η Ε.Ε.

Το αλαλούμ, όμως, είναι γεγονός, όπως, επίσης, και το ότι με αυτά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις θα φύγει το 2021 και ακόμη δεν θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού! Στον αέρα ο κυβερνητικός σχεδιασμός, δηλαδή.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα