Μητσοτάκης: Καταλήξαμε σε ένα καλό κείμενο – Δεν έχει σχέση με την αρχικό που απορρίψαμε

Μοιραστειτε το

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί από τις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ελληνική ικανοποίηση για τα συμπεράσματα της Συνόδου, ενώ στάθηκε στην θετική αναφορά που γίνεται στο Κείμενο Συμπερασμάτων της Συνόδου, στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, επιμένοντας ότι αυτές αφορούν μόνο στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Το τελικό κείμενο είναι ένα καλό κείμενο και δεν έχει σχέση με το αρχικό που προτάθηκε από την Προεδρία και το οποίο ακυρώσαμε», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως πρόκειται για θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Είναι εξίσου σαφές όπως αποτυπώνεται στην παράγραφο 20 ότι εφόσον η Τουρκία συνεχίσει μονομερή επιθετική συμπεριφορά θα υπάρχουν συνέπειες» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει σε αυτή την περίπτωση όλα τα εργαλεία για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται. Οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν μέχρι τέλη Δεκεμβρίου».

Απαντώντας στο ερώτημα αν ενοχλήθηκε από το πρώτο κείμενο που παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός είπε: «Είναι πάντα μια δυναμική διαδικασία επεξεργασίας κειμένων. Αυτή την φορά έγιναν πιο σημαντικές αλλαγές από ότι συνήθως και τόσο εμείς όσο και η Κύπρος πείσαμε τους εταίρους μας ότι αυτές οι αλλαγές ήταν ενδεδειγμένες».

Δείτε την συνέντευξη Τύπου:

Παράλληλα, είπε ότι σήμερα το πρωί έγινε συζήτηση για την πορεία της πανδημίας, στη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την ανάγκη να παραμείνουν οι οικονομίες των χωρών-μελών ανοιχτές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς φτάσαμε στα 114 κρούσματα στη Σκύδρα – Έκτακτη σύσκεψη στις 16:00

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...