Μητσοτάκης: «Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους – Θα συνεχιστούν οι φοροελαφρύνσεις»

Μοιραστειτε το

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε νέα μέτρα στήριξης κόντρα στο κύμα ακρίβειας, προσθέτοντας παράλληλα πως η εισφορά αλληλεγγύης αποτελεί παρελθόν για όλους!

Νέα μέτρα ανακούφισης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως η εισφορά αλληλεγγύης καταργείται για όλους ενώ πρόσθεσε πως θα συνεχιστούν οι φοροελαφρύνεις.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση και κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί.

Ο κύριος Μητσοτάκης αρχικά έκανε λόγο για το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παράταξης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, ενώ έδωσε συγχαρητήρια για το γεγονός ότι αναπτύχθηκαν δεκάδες θεματικές και συζητήσεις για την Ασφάλεια, την Οικονομία, αλλά και τη σύγχρονη ταυτότητα της παράταξης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το συνέδριο ήταν τονωτική ένεση χαράς και αισιοδοξίας για τον ίδιο, ευχαριστώντας όσους ήρθαν στο Metropolitan Expo από όλη την Ελλάδας. «Εσείς μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω, εσείς θα βάλετε την υπογραφή σας σε μια ακόμα εκλογική νίκη», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να ξανακυλήσουμε πίσω, πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας την πατρίδα που τους αξίζει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι μία παράταξη που έμεινε όρθια και δυνάμωσε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όταν κλονιζόταν παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα λαϊκό πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη – Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης»

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς όλους του Έλληνες πως «Θα είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη». Όπως τόνισε, «ο ορίζοντας μας είναι καθαρός, με εθνικό στόχο να αποτελεί εντός του καλοκαιριού η έξοδος της χώρας μας από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας. Για να κλείσει αυτό το τραυματικό κεφάλαιο που άνοιξε πριν από μία δεκαετία και να πετύχουμε το 2023 την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες σηματοδοτεί την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για μια πολιτική φοροελαφρύνσεων, διαμηνύοντας πως αυτές θα συνεχιστούν.

Παράλληλα, έστειλε σαφές μήνυμα πως θα συνεχιστεί και η ενεργητική εξωτερική πολιτική στα εθνικά μας ζητήματα και η πρωταγωνιστική πορεία για στρατηγική αυτονομία και παραγωγική στο Πεδίο της ενέργειας. «Οι εξελίξεις θέλουν την Ελλάδα διεθνή κόμβο – γέφυρα μεταξύ τριών ηπείρων ταυτόχρονα, όμως και παραγωγή ενέργειας, είτε από υδρογονάνθρακες είτε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, διαμηνύοντας πως η χώρα θα αξιοποιήσει το σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας ότι στην Ουάσιγκτον θα μιλήσει όχι μόνο ως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά και ως εκπρόσωπος του Ελληνισμού συνολικά. «Πράγματι η άποψή της Ελλάδας στην Ευρώπη σήμερα μετράει και είμαστε πρωταγωνιστές, είμαστε πρωταγωνιστές σε μία σειρά από σημαντικές εξελίξεις», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει το τελευταίο του χαρτί»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί. «Ακριβώς επειδή θα πρόκειται για την πιο απεγνωσμένη επίθεσή του, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτή θα είναι η πιο σκληρή και πιο χυδαία από ποτέ, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο όσα πέτυχε η χώρα ως τώρα αλλά τορπιλίζοντας συνολικά τη θέση της μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς βουλευτές και στελέχη.

Όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας κατασκευάζει εικόνα μιας κατεστραμμένης Ελλάδος και υπόσχεται και πάλι πως θα τα καταργήσει όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο. «Τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται και οι λαϊκιστές ψάχνουν αμέσως όσα έταξαν, αφήνοντας μόνους τους πολίτες κάτω από τα ερείπια που έφεραν τα ψέματα. Είναι κάτι που το ζήσαμε το πληρώσαμε. Μας δίδαξε πολλά δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...