Μητσοτάκης, Καραμανλής και Σαμαράς μαζί – Μήνυμα ενότητας σήμερα για τη Νέα Δημοκρατία

Μοιραστειτε το

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής θα βρεθούν σήμερα μαζί σε εκδήλωση του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Είναι η δεύτερη φορά που οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς θα έχουν τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς είχαν δώσει το «παρών» προσφάτως στη ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού προς τις παραγωγικές τάξεις.

Όλοι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι προσκεκλημένοι και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται με ενδιαφέρον αφενός γιατί οι δημόσιες τοποθετήσεις του είναι σπάνιες και αφετέρου γιατί πρόκειται για μια ιδιαίτερη συγκυρία για τη ΝΔ μετά τη διαγραφή Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητοτάκης.

Με την παρουσία λοιπόν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των δύο πρώην πρωθυπουργών, κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία προσδοκούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας. «Αυτή η εκδήλωση έχει έναν συμβολισμό. Είναι μία εκδήλωση για να γιορτάσουμε πολλά γεγονότα: Την ενότητα του κόμματος, τα 47 χρόνια μας, την πορεία μας στην Ευρώπη, η οποία ας μην ξεχνάμε ότι διακυβεύτηκε πριν από μερικά χρόνια», σημείωσε άλλωστε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο Κώστας Καραμανλής επισήμανε ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τα 47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, επέτειος που συμπίπτει με τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

«Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται στον στενό πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης, όχι μόνο επειδή μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και επειδή η Νέα Δημοκρατία διασφάλισε αυτή την πορεία», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Όσον αφορά στην ιδεολογική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η απάντηση βρίσκεται στην ιδρυτική της διακήρυξη, η οποία λέει ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς.

«Στην ευρεία πολιτική οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν στη δεξιά, στο κέντρο, ακόμη και στις παρυφές της κεντροαριστεράς, εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι την πρώτη διεύρυνση προς το κέντρο είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1977 και ότι στη συνέχεια πολλοί αρχηγοί του κόμματος πορεύθηκαν με το βλέμμα προς το κέντρο.

«Δεν ανήκουν οι ακροδεξιοί στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ότι η «Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που το 1974 θέσπισε την τρίτη ελληνική Δημοκρατία και έβαλε ένα τέλος στην πολύ προβληματική και τραγική για τα εθνικά συμφέροντα περίοδο της ακροδεξιάς

Στην εκδήλωση πρώτος θα λάβει τον λόγο ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Πέτρος Μολυβιάτης και στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, ενώ αναμένεται να προβληθούν και βίντεο από κομβικές στιγμές στη διαδρομή του κ. Καραμανλή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί ο «Μπάλλος» – Τα δύο σενάρια για την τροχιά του «Μεσογειακού Κυκλώνα»

Έφη Κακαράντζουλα: Τι θα πει στην απολογία της – Η συγγνώμη και το «προσωπικό θέμα»

Εφιαλτικές εικόνες από το… μέλλον: Πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς (pics-vid)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...