Μητσοτάκης και Τσίπρας: Ποιος θα πάρει τον «μπαλαντέρ» και ποιος θα μείνει με το «μουτζούρη»

Μοιραστειτε το

Σε γρίφο για γερούς λύτες έχει μετατραπεί το θέμα των συνεργασιών μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, που όμως όλα δείχνουν ότι θα γίνουν σύντομα. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκρούονται υπό το άγρυπνο μάτι του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο μεγάλος κερδισμένος, με τον «αέρα» του νικητή στις δημοσκοπήσεις, που τον εμφανίζουν πρώτο και με διαφορά από το δεύτερο κόμμα.

Τα δύσκολα όμως αρχίζουν από εκεί και πέρα, από το δεύτερο και το τρίτο κόμμα, αφού δεν υπάρχει περίπτωση -εκτός απροόπτου φυσικά- να συμπλεύσουν μετεκλογικά τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ως απόρροια της αδυναμίας της απλής αναλογικής.

Στην πολιτική όμως ποτέ δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα και επειδή η πολιτική κρίνεται τελικά στους αριθμούς, που αυτοί στο τέλος θα δείξουν το δρόμο για το πώς θα κινηθούν οι τρεις πρωταγωνιστές, συζητήσεις στο παρασκήνιο είναι εμφανές ότι γίνονται και ας λένε οι ίδιοι ότι δεν ενδιαφέρονται για τις καρέκλες, αλλά για το πρόγραμμα και τις προτάσεις που δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Το παιχνίδι των εκλογών είναι σαν το πόκερ, υπάρχει ο «μουτζούρης» που θα καεί από τους ψηφοφόρους που θα επιλέξουν να τον «μαυρίσουν» και υπάρχει και ο «μπαλαντέρ», αυτός δηλαδή που δίνει τη νίκη στο έναν ή τον άλλον ανάλογα με τις επιλογές.

Είναι βέβαιο ότι ο «μουτζούρης» θα παιχτεί ανάμεσα σε δύο παίχτες. Στο νικητή και τον ηττημένων των εκλογών, αλλά με τη διαφορά ότι ο νικημένος θα έχει δίπλα του τον «μπαλαντέρ» που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ όπως λένε ο «μουτζούρης» θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο μπαλαντέρ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...