Μητσοτάκης: «Η συνεργασία μας είναι θεμέλιο ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας» – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1μ.μ. η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και η συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο ηγέτης της Αιγύπτου βρίσκεται στη χώρα μας από χθες, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Νωρίς το πρωί σήμερα ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η τριμερής συνεργασία είναι θεμέλιο ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας. Θεμέλιο που υπηρετούν σταθερά η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν – και είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη – μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

«Η συνάντησή μας γίνεται λίγες ημέρες μετά την εκλογή νέου προέδρου στις ΗΠΑ» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Στο εξής οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα γίνουν ισχυρότερες σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πρόεδρος Μπαιντεν θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ισορροπιών και ασφάλειας στην περιοχή μας. Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να καλωσορίζει την επιστροφή των ΗΠΑ στον κεντρικό του ρόλο ως ηγετικού παράγοντα του ΝΑΤΟ».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα