Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη επιτρέπει στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις αυξήσεις στην ενέργεια

Μοιραστειτε το

O Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τις αυξήσεις στην ενέργεια

Μηνύματα για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις αυξήσεις της ενέργειας αλλά και για το μεταναστευτικό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Ο πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε την Κροατία για τη στήριξή της στις φωτιές του 2021 σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την ευρωατλαντική και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Κροατίας «και γι’ αυτό θα στηρίζουμε σθεναρά την ένταξη της Κροατίας στην Ευρωζώνη, στη ζώνη Σένγκεν και τον ΟΑΣΑ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, στη συνέχεια, ότι Ελλάδα και Κροατία προσβλέπουν σε μια εξαιρετική τουριστική χρονιά το 2022 προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι Ελλάδα και Κροατία είναι πρωταγωνίστριες στην ανάπτυξη το 2021 και αυτό μας επιτρέπει να στηρίζουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου».

«Επαναβεβαιώσαμε ότι το μέλλον των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να είναι στην ευρωπαϊκή οικογένεια» συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος επισήμανε τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Κροατία για το προσφυγικό πρόβλημα.

«Η θέση της χώρας μας είναι απλή και εδράζεται από τη μια στον ανθρωπισμό και από την άλλη στην ασφάλεια, στη φύλαξη των εθνικών συνόρων αλλά και στη διάσωση των ανθρώπων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενθυμούμενος την ανταπόκριση του Κροάτη πρωθυπουργού όταν πριν από δύο χρόνια βρέθηκε στον Έβρο.

«Συζητήσαμε τις εντάσεις στην Ουκρανία, επαναβεβαιώσαμε την ενότητα του ευρωατλαντικού μετώπου και την ευχή να υπάρξει γρήγορα αποκλιμάκωση. Συνεχάρην τον Αντρέι για την επιλογή να αγοράσει rafale γεγονός που ανοίγει περιθώρια για να ενισχύσουμε την κοινή αμυντική μας συνεργασία» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή απάντηση Αθήνας σε Τσαβούσογλου: «’Έχετε ξεφύγει και της απλής λογικής»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...