Μητσοτάκης: Επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες σε 6 περιοχές

Μοιραστειτε το

.Την επανεκκίνηση των ερευνών για το φυσικό αέριο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σήμα για επανεκκίνηση και επιτάχυνση των διαδικασιών στις έρευνες για υδρογονανθρακες στη χώρα μας έδωσε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων με τη συμμετοχή και της διοίκησης των ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για ορυκτά καύσιμα μετάβασης όπως το φυσικό αέριο που θα εγγυηθούν από τη μια επάρκεια ενεργειακής ισχύος αποτελούν μονόδρομο για την πατρίδα μας.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο στόχος της μείωσης των ρύπων του άνθρακα, είναι μια διαδρομή που μας επιβάλει ο πολιτικός ρεαλισμός.

«Ανακοινώουμε επιτάχυνση ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου που γνωρίζουμε ότι η χώρα μας είναι πιθανό να διαθέτει σε σημαντικές ποσότητες με βάση τις προκατακριτκές μελέτες τόσο στον ηπειρωτικό όσο και στον θαλάσσιο χώρο σε ζώνες αποκλειστικής μετάβασης. Από τις 6 η μία είναι στην περιφέρεια Ηπείρου, 5 σε θαλάσσιες περιοχές, στο Ιόνιο, στον Κυπαρισσιακό, δύο νότια της Κρήτης» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας.

«Για να υπηρετήσουμε τον νέο εθνικό στόχο, έτσι όπως τον περιέγραψε ο Πρωθυπουργός, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα κάνουμε τρία πράγματα: Πρώτον, θα ζητήσουμε μία νέα task force η οποία θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των ερευνών για την ανεύρεση πιθανών εκμεταλλεύσεων κοιτασμάτων αέριων υδρογονανθράκων. Δεύτερον, θα προχωρήσουμε σε απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις για να γίνει σύντμηση στους χρόνους και να διευκολύνουμε τις έρευνες. Και τρίτον, θα σταλεί μία επιστολή στους παραχωρησιούχους από τη ΕΔΕΥ, που θα τους ανακοινώνει τις αποφάσεις της κυβέρνησής μας και τη νέα στρατηγική για επιτάχυνση της έρευνας και θα ζητάει να καταθέσουν τις προθέσεις τους άμεσα» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...