Μητσοτάκης: Δεν είναι στις προθέσεις η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Μοιραστειτε το

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επεκτείνει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ενώ προανήγγειλε τα υποχρεωτικά τεστ για τους ανεμβολίαστους με δικά τους έξοδα

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς απαντώντας ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά θα πρέπει να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ που έχει κόστος σε χρόνο και σε χρήμα» επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για την ΚΥΑ που θα προβλέπει την διεξαγωγή δύο μοριακών ή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην σημαντική πτώση των εμβολιασμών τον Αύγουστου που όπως είπε «έχει επιπτώσεις στις διασωληνώσεις και τους θανάτους».

«Όσοι έχουν εμβολιαστεί έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να χάσουν τη ζωή τους. Δεν ισχύει το ίδιο για τους ανεμβολίαστους. Κατά συνέπεια με το που θα επιστρέψουν οι συμπολίτες μας θα πρέπει να κάνουμε μια νέα προσπάθεια να πείσουμε τις νεότερες ηλικίες ότι πρέπει να γίνει αυτό το βήμα. Δεν ξέρω πόσες ακόμα ιστορίες ανθρώπων που όταν διασωληνώνονται αναγνωρίζουν το λάθος πρέπει να ακουστούν. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει. Θα χρησιμοποιήσουμε μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να πείσουμε» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ειδικά, δε, για τους κλειστούς χώρους για την περίοδο του χειμώνα είπε ότι «πρώτα δείγματα γραφής έχουμε δώσει, μην περιμένετε ότι θα υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση για το ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να μπει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν επιστρέψουμε και θα μπούμε στον χειμώνα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown – Η μετάλλαξη Δέλτα θέλει κοινή λογική

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...