Μητσοτάκης: Δεν αναζητώ δημοσκοπικό ξέφωτο για να κάνω εκλογές

Μοιραστειτε το

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεσή του οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της 4ετιας

Το μήνυμα ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας» έστειλε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά μπορεί να ανακινούνται σενάρια πρόωρων εκλογών αλλά σας διαβεβαιώ ότι δεν αναζητώ δημοσκοπικό ξέφωτο για να κάνω εκλογές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η τελική ευθεία που θα κρατήσει πολλούς μήνες είναι άλλοθι για να κατεβάσουμε ταχύτητες και να ασχοληθούμε με την εκλογική διαδικασία. Αυτό δεν θα το ανεχτώ» έστειλε παράλληλα μήνυμα ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «από το πλούσιο νομοθετικό έργο θα δείτε ότι δεν έχουμε κατεβάσει ταχύτητα».

Θέλοντας να εξηγήσει ακόμα περισσότερο γιατί δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πρόωρε εκλογές σημείωσε ότι «απλή αναλογική σημαίνει ότι για κάποιο χρονικό διάστημα η χώρα θα είναι με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Υποχρέωσή μου είναι να διασφαλίσω τη σταθερότητα που είναι εξασφαλισμένη. Και αν έχω κάποιο πολιτικό κόστος είμαι διατεθειμένος να το αναλάβω»

«Παίρνω το ρίσκο της σταθερότητας και αν αυτό έχει πολιτικό ρίσκο ας το έχει. Το να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές με τη βόμβα της απλής αναλογικής και με μια προκλητική Τουρκία δεν είναι εθνικά υπεύθυνο» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για εμάς το κατάλληλο εκλογικό σύστημα είναι αυτό της ενισχυμένης αναλογικής, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας εκ νέου ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και αυτό εξυπηρετείται από μια μονοκομματική κυβέρνηση όπως αυτή που έχουμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «λάθος» τη θέση όσων κομμάτων λένε ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δεν πρέπει να είναι και ο πρωθυπουργός. Σχολίασε, δε, πως «όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ότι δεν σέβεται την απόφαση του λαού καθώς οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα, η άποψή του αυτή ενέχει ψήγματα αλαζονείας και μου έκανε εντύπωση η δήλωσή του επειδή είναι ένας νέος πολιτικός».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...