Μητσοτάκης για πρόωρες εκλογές: «Όχι» κατηγορηματικά – Έχω αποφασίσει εξάντληση τετραετίας

Μοιραστειτε το

Έχω αποφασίσει εξάντληση της τετραετίας. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή, παρά τις αναταράξεις, παρά τις δυσκολίες, παρά τη φθορά η οποία μπορεί να υπάρχει και η οποία θεωρώ ότι είναι αναμενόμενη, αισθάνομαι ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων του STAR και τη δημοσιογράφο, Μάρα Ζαχαρέα.

«Όχι. Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω «όχι» κατηγορηματικά. Και θα εξηγήσω το σκεπτικό μου. Πρώτον, έχω εκφραστεί πάρα πολλές φορές δημόσια υπέρ της ανάγκης οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν την τετραετία τους. Άρα θα ήμουν ασυνεπής ως προς αυτά έχω πει ο ίδιος…»

Έχει 158 βουλευτές, μία άνετη κυβερνητική πλειοψηφία, και έχει τη δυνατότητα -τελειώνοντας με την πανδημία- να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δρόμο δυναμικής ανάκαμψης.

Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας όχι μόνο για το πώς αντιμετώπισα τις κρίσεις που μας έτυχαν και ήταν πολλές, ξεκινώντας από τον Έβρο, τα ελληνοτουρκικά, τις κρίσεις στο Αιγαίο, φυσικά τον κορονοϊό και την οικονομική κρίση.

Θέλω να κριθώ και για τη δυνατότητά μας ως χώρα, ως κοινωνία, να βάλουμε ξανά την Ελλάδα σε μια δυναμική τροχιά ανάκαμψης. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο τέλος της τετραετίας.

Και στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες θα αποφασίσουν και θα συγκρίνουν την τετραετία Κυριάκου Μητσοτάκη με την προηγούμενη τετραετία Αλέξη Τσίπρα. Και θα πρέπει να διαλέξουν αν θα θέλουν να συνεχίσουν σε αυτόν το δρόμο ή αν θα θέλουν να επιστρέψουν σε κάτι το οποίο είναι πολύ διαφορετικό και το οποίο θεωρώ ότι πήγε τη χώρα πίσω. Άρα και το δίλημμα, πιστεύω, στο τέλος της τετραετίας για τους πολίτες θα είναι πάρα πολύ καθαρό.

Άρα καμία κουβέντα για εκλογές. Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα σήμερα.

Και μου κάνει μάλιστα εντύπωση γιατί κάθε φορά κατηγορηματικά και όλο και πιο κατηγορηματικά κλείνω αυτή τη συζήτηση και η συζήτηση επανέρχεται. Αν κάποιοι φοβούνται εκλογές και την ανακινούν αυτή τη συζήτηση είναι δικό τους πρόβλημα, δεν είναι δικό μου.

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Πετύχαμε να καταστεί μια ελληνοτουρκική διαφορά αντικείμενο των ευρωτουρκικών σχέσεων

«Η ελληνική κυβέρνηση επέτυχε να καταστήσει μία ελληνοτουρκική διαφορά αντικείμενο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μιλά για σταδιακή, αναλογική και αναστρέψιμη προσέγγιση με την Τουρκία, δηλαδή η Τουρκία μπορεί να αξιοποιήσει τη θετική ατζέντα των ευρωτουρκικών σχέσεων όσο δεν παράγει ένταση κατά της Ελλάδος και της Κύπρου στη Μεσόγειο», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο δελτίο ειδήσεων του STAR και τη δημοσιογράφο, Μάρα Ζαχαρέα.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως η Τουρκία δεν θα μπει στον πειρασμό να εξαγάγει στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο την εσωτερική κρίση, που αντιμετωπίζει και τόνισε πως αναμένει από τη γειτονική χώρα να συμμορφωθεί πλήρως με την κοινή δήλωση της ΕΕ και να δέχεται επιστροφές από τα ελληνικά νησιά.

Σε ό,τι αφορά στο πρόσφατο ταξίδι του στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «κατέστησα απολύτως σαφές πως το τουρκολιβυικό μνημόνιο είναι παράνομο, δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα και θίγει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Όπως τόνισε, δε, υπενθύμισε στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας ότι την ίδια θέση έχει υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εκτίμησε, πως είναι ιδιαίτερα θετικό πως η ηγεσία της γειτονικής χώρας επέδειξε τη διάθεση να εκκινήσει απευθείας διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών.

Καλώ και παρακαλώ τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν

Προσωπική έκκληση προς τους ηλικιωμένους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το κάνουν άμεσα, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχωρεί στο STAR. «Καλώ τους ηλικιωμένους, τους παρακαλώ: να πάτε να εμβολιαστείτε το συντομότερο δυνατόν, είναι ασπίδα προστασίας τα εμβόλια, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και διαθέσιμα ραντεβού, είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, αποκάλυψε για πρώτη φορά πως η κυβέρνηση εξετάζει σε ουδέτερο χρόνο, όπως είπε, την πιθανότητα να καταστήσει τον εμβολιασμό των υγειονομικών υποχρεωτικό. «Δεν επιθυμώ τώρα να δημιουργήσω εστίες αντιπαράθεσης, θα το δούμε σε ουδέτερο χρόνο, από τον Σεπτέμβριο» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...