Μητσοτάκης για πανδημία: Όχι σε lockdown – Δεν θα επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Μοιραστειτε το

Με αισιοδοξία βλέπει το μέλλον ο πρωθυπουργός αναφορικά με την πανδημία, εφιστώντας και πάλι την προσοχή των πολιτών – Το είπε για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και για ένα ακόμα ενδεχόμενο lockdown

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, βλέπουμε μια αποκλιμάκωση, ενώ η Όμικρον φαίνεται πως είναι σαν μια απλή γρίπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή. Δεν είναι γρίπη η Όμικρον, γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Έχουμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα και αυτό μας κλάνει τώρα πιο αισιόδοξους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το ΕΣΥ δέχεται πίεση εδώ και 24 μήνες, ενώ υπογράμμισε πως αυτοί που χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία είναι κυρίως μη εμβολιασμένοι.

Αναφορικά με τις ανάγκες των νοσοκομείων, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι ΜΕΘ έχουν υπερδιπλασιαστεί, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν έχει μεγάλη συμμετοχή ο ιδιωτικός τομέας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές είναι στενή από την πρώτη στιγμή.

Σε ότι αφορά την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν μας είπε τίποτα που δεν γνωρίζαμε. Αν μπει σε ΜΕΘ, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, κινδυνεύεις να μην βγεις ζωντανός».

Σε σχέση με νέες θεραπείες κατά του κορονοϊού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως τα νέα φάρμακα από το στόμα είναι το νέο μας όπλο, ενώ σημείωσε πως πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα κρύφτηκαν οι μη εμβολιασμένοι.

Μιλώντας για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν έχει σκοπό να τον επεκτείνει, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως τα πρόστιμα για τους άνω των 60 θα αρχίσουν να επιβάλλονται από τις επόμενες ημέρες. «Δεν είναι υποχρεωτικό το πρόστιμο, εμβολιάζεσαι και δεν πληρώνεις».

Για την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δικαιώθηκε, καθώς εντοπίστηκαν χιλιάδες μαθητές που νοσούσαν και απομονώθηκαν πριν διασπείρουν τον ιό. Όσο για την συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως σε καμία χώρα δεν συμβαίνει αυτό.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «κάποια στιγμή ίσως η πανδημία γίνει ενδημία, σαν τη γρίπη και είναι πιθανό να εμβολιαζόμαστε ετήσια, ενώ ξεκαθάρισε και πάλι πως δεν υπάρχει περίπτωση για γενικό lockdown.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες οργής: Φυσιοθεραπευτής χτυπά με κλωτσιές 10χρονο ΑμεΑ μέσα σε ιδιωτικό κέντρο

Τραγωδία στην Παραλιακή: Νεκρός άνδρας σε φρικτό τροχαίο με Ferrari

Καιρός: Τσουχτερό κρύο τις επόμενες ώρες – Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...