Μητσοτάκης από τη Σύνοδο: Να απαλείψουμε τα δίκτυα διακινητών που εργαλειοποιούν απελπισμένους

Μοιραστειτε το

«Για τραγική απώλεια ζωών» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο της Πράγας, ενώ κάλεσε σε συνεργασία για την απάλειψη των δικτύων διακινητών.

Τη λύπη του για την διπλή τραγωδία στο Αιγαίο με τα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα εξέφρασε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλεια ανθρώπινων ζωών το πρωί και αργά χθες το βράδυ, σε δύο διαφορετικά ναυάγια στο Αιγαίο, παρά τις ηρωικές προσπάθειες του ελληνικού Λιμενικού. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε πραγματικά και με πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο, προκειμένου να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και να εξουδετερώσουμε εντελώς τους λαθρέμπορους που εκμεταλλεύονται αθώους ανθρώπους, απελπισμένους ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο με σκάφη που σαφώς δεν είναι αξιόπλοα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα είναι ένα νέο φόρουμ που φέρνει κοντά όλες τις χώρες της ηπείρου με στόχο την προώθηση της κοινής μας ασφάλειας και ευημερίας. Είναι αυτονόητο πως μια τέτοια κοινότητα χωρών θα πρέπει να εδράζεται σε κοινές αξίες που θα πρέπει να μοιραζόμαστε όλοι.

Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, η θεμελιώδης προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που στηρίζει αυτή τη νέα προσπάθεια. Ελπίζω, ειλικρινά, πως όλες οι χώρες που συμμετέχουν σήμερα και πιθανώς θα συμμετάσχουν στο μέλλον μοιράζονται αυτές τις κοινές αξίες, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη.

Σχετικές ειδήσεις

Ναυάγιο -Μυτιλήνη: Υποψία ότι διακινητές μπορεί να βγήκαν στη στεριά

Οικονόμου για την τραγωδία σε Κύθηρα και Μυτιλήνη: Τεράστιες οι ευθύνες των τουρκικών αρχών

Κύθηρα-Μυτιλήνη:Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους σε-Νεκρό ανασύρθηκε έφηβο αγόρι

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...