Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Αποκλειστικά η αστυνομία υπεύθυνη για την 26η Οκτωβρίου

Μοιραστειτε το

Εικόνα από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη, κατά την εορτή του αγίου της πόλης, τον περασμένο Οκτώβριο (Φωτογραφία Αρχείου)

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Μετά από τρεις και πλέον μήνες, η εκκλησιαστική αρχή της Θεσσαλονίκης λύνει τη σιωπή της και με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση 22 σελίδων επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη στην αστυνομία για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε κατά τους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου και προηγήθηκε της έκρηξης κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην πόλη. 

Δεν τηρήθηκαν τα όσα είχαν συμφωνηθεί με τις αστυνομικές αρχές για την αποφυγή του συνωστισμού, επισημαίνει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε όσα το προηγούμενο διάστημα της καταλογίστηκαν για τον συνωστισμό την 26η Οκτωβρίου ανήμερα της εορτής του πολιούχου.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου απαντά μέσω της Μητρόπολης στα όσα καταλογίστηκαν στην εκκλησία για το συνωστισμό εκείνης της ημέρας και επισημαίνει ότι «γίναμε μάρτυρες εξωφρενικών καταστάσεων και γευθήκαμε τους πικρούς καρπούς της συκοφαντίας».

Παράλληλα, επικρίνουν και τη στάση πολιτικών, που με δηλώσεις τους απέδιδαν επίσης την έξαρση της πανδημίας, στις εικόνες που απαθανατίστηκαν εκείνες τις ημέρες στην συμπρωτεύουσα. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...