Μητροπολίτης Γαβριήλ στην ιταλική τηλεόραση: «Μαύρη μέρα η 24η Ιουλίου που μετατράπηκε η Αγία Σοφία σε τζαμί» | newsbreak

Μοιραστειτε το

«Η ημέρα που η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί, η 24η Ιουλίου, ήταν μια μαύρη μέρα για την ιστορία μας. Το να βλέπεις την Αγία Σοφία να γίνεται τζαμί ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά. Δεν ήταν ένα χαστούκι μόνο στην Ορθοδοξία, αλλά ευρύτερα ένα χαστούκι στον Πολιτισμό γιατί πριν η Αγία Σοφία ήταν ένα μουσείο», είπε μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «TG2 Dossier» της Rai ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ. 

«Εύχομαι ο Θεός να τους φωτίζει και να μην κάνουν τα ίδια λάθη στο μέλλον. Αυτό που έκανε ο Ερντογάν μέσα στην Αγία Σοφία ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερη υποστήριξη από τα αδέλφια μας τους Χριστιανούς», προσθέτει.

Όσον αφορά στο πρόβλημα με το μεταναστευτικό ο Μητροπολίτης δηλώνει στην Ιταλίδα δημοσιογράφο: «Είμαστε ανοιχτοί διότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Οι αδύναμοι είναι άνθρωποι του Θεού και γι αυτό θα πρέπει συνεχώς να τους βοηθάμε. Στη Λέσβο, στη Σάμο και στη Χίο αυτή τη στιγμή υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους μετανάστες».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Γαβριήλ εδώ

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα