Μηταράκης: Το ΚΥΤ στο Μαυροβούνι είναι προάγγελος των κλειστών δομών με προτεραιότητα την ασφάλεια

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Νότης Μηταράκης, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και ειδικότερα στο νησί της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κατάσταση στο νέο ΚΥΤ στο Μαυροβούνι είναι πολύ καλύτερη από εκείνη στη Μόρια. Επικρατεί απόλυτη τάξη, κάτι που δε συνέβαινε στις ανοιχτές δομές. «Είναι ένας προάγγελος των κλειστών δομών όπου οι συνθήκες ασφαλείας είναι προτεραιότητα τόσο για τους ίδιους τους διαμένοντες όσο και για τις τοπικές κοινωνίες», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ΚΥΤ στο Μαυροβούνι μένουν αυτή τη στιγμή 7.500 άνθρωποι από τους 10.000 που ήταν αρχικά. Τις επόμενες βδομάδες θα φύγουν ακόμα 1.300, με σκοπό να είναι κάτω από 6.000 μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Η αποσυμφόρηση των νησιών έχει επιτευχθεί μέσα στο 2020. Το τελευταίο εξάμηνο οι ροές είναι μειωμένες κατά 96%», σημείωσε στο Mega.

Υποστήριξε πως η Τουρκία προσπάθησε να ασκήσει πολιτική πίεσης στα ελληνικά σύνορα, ωστόσο η αναβάθμιση της προστασίας των συνόρων έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

«Αν η Τουρκία μπορεί να ξαναπέσει στα σύνορα είναι πιθανό, ωστόσο η αποφασιστική φύλαξη των συνόρων θα είναι και πάλι αποτελεσματική», δήλωσε σχετικά.

Αναφορικά με τις κυρώσεις, επεσήμανε πως η τουρκική προκλητικότητα αντιμετωπίζεται με αυτοπεποίθηση και πολύ ενισχυμένες διεθνείς συμμαχίες και πως υπάρχει ψυχραιμία, σχέδιο και το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας.

Σχετικά με τον κορονοϊό, δήλωσε πως υπάρχει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. «Το κρίσιμο είναι ο καθένας από μας να εφαρμόζει τα μέτρα ατομικής προστασίας. Έτσι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Αιγαίο: «Θα σας πάρω όλους μαζί μου» το δόγμα Ερντογάν

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...