Μηταράκης σε Τσίπρα: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες»

Μοιραστειτε το

Τον λόγο επί προσωπικού έλαβε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την Ουκρανία, απαντώντας σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πράγματι προσερχόμενος την Κυριακή στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες είπα ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, τους οποίους ορθά χαρακτήρισα «πραγματικούς» πρόσφυγες» προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι αυτοί έρχονται ευθεία από τη χώρα από το έδαφος που κινδυνεύουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διευκρινίζοντας το ακριβές περιεχόμενο της δήλωσης περί «πραγματικών προσφύγων», ο κ. Μηταράκης επισήμανε: «Τη δήλωση περί πραγματικών προσφύγων εκείνη τη στιγμή δεν την έκανα σε αντιδιαστολή άλλων ομάδων. Υπάρχει, όμως, αντιδιαστολή απέναντι σε δύο ομάδων μεταναστών».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «πρώτον, οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι έρχονται παράνομα στον χώρο Σένγκεν κατά παράβαση του άρθρου 4 του Κώδικα Σένγκεν και δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Υπάρχουν, επίσης, αιτούντες άσυλο που έρχονται από μακρινές χώρες και μακρινές ηπείρους, διερχόμενοι μίας ή περισσοτέρων ασφαλών χωρών κατά παράβαση του άρθρου 31 της Συνθήκης της Γενεύης, και βάσει της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας τέτοιες αιτήσεις είναι απαράδεκτες».

Ο κ. Μηταράκης ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στη Βουλή τόνισε χαρακτηριστικά: «Στην περίπτωση της Ουκρανίας συνορεύει με την Ευρωπαϊκή Ένωσή και έρχονται άμεσα. Αυτό λέει το Διεθνές Δίκαιο και όχι οι ιδεοληψίες της Αριστεράς».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...