Μηταράκης: «Κάποιοι θέλουν νέα κρίση μεταναστευτικού»

Μοιραστειτε το

Τι απαντά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στην Ολλανδή δημοσιογράφο για τα pushbacks

Για τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο και τα ερωτήματα που γέννησε το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ για τα pushbacks μεταναστών μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Σε πολλαπλά μέτωπα η Ευρώπη δέχεται μια οργανωμένη προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού: στη Λευκορωσία, στη βόρεια Αφρική, στην Τουρκία. Τα γεγονότα του Έβρου είναι ακόμα ζωντανά στις μνήμες μας», ανέφερε ο κ. Μηταράκης στο Star και πρόσθεσε: «Κόσμος έρχεται από ασφαλείς χώρες, όχι για να σωθεί, αλλά γιατί επιδιώκει ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό όμως δε μπορεί να επιτρέπει τις παράνομες διελεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η χώρα μας φυλάσσει τα χερσαία σύνορά της αλλά και στη θάλασσα, με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Δεν μπορούμε, όμως, να επιτρέψουμε τις παράνομες διελεύσεις», τόνισε.

«Υπάρχουν κάποιοι που είτε για οικονομικούς είτε για ιδεολογικούς λόγους θέλουν να επαναληφθούν οι εικόνες του 2015. Θέλουν να ξανά περάσουν χιλιάδες άνθρωποι από τη χώρα μας με τις επιπτώσεις που είχαμε. Είναι μια πίεση που γίνεται συντονισμένα», είπε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδειξε ότι δεν υπήρξε παραβίαση θεμελιωδών κανόνων της ΕΕ είτε από την πλευρά της Frontex είτε από την πλευρά της Ελλάδας. «Υπήρξαν 280 περιστατικά που κατέθεσε η τουρκική ακτοφυλακή, τα οποία εξετάστηκαν από Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και πάλι δεν βρήκε κάτι μεμπτό», επεσήμανε ο κ. Μηταράκης.

Αναφερόμενος στον ρόλο της Τουρκίας στο μεταναστευτικό είπε: «Ο ρόλος της Τουρκίας δεν είναι αυτός που θα ήθελε λόγω της χώρας μας και της προστασίας των συνόρων της. Η Ευρώπη δεν εξαρτάται πια από την Τουρκία. Δεν εφαρμόζει την κοινή δήλωση του 2016», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στα ύψη ξανά με 7.105 νέα – 70 θάνατοι και 489 διασωληνωμένοι

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε

Αλέξης Κούγιας: Νέες φωτογραφίες – ντοκουμέντα από το τροχαίο ατύχημα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...