Με τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τη δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δύο τροπολογίες επανακατέθεσε στη Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναφέροντας το αίτημα για δημοσίευση των πρακτικών της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την πανδημία. Επίσης, προτείνει εκ νέου τη δωρεάν επανασύνδεση παροχών και την απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού, νερού, τηλεφώνου στις πληττόμενες από την πανδημία πληθυσμιακές μονάδες.

Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας» που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Στην τροπολογία για τη δημοσίευση πρακτικών επιτροπής υπ. Υγείας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν ότι «μετά τις αποκαλύψεις για παράλληλες πλατφόρμες καταγραφής κρουσμάτων, ελλιπή ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα και τον αριθμό των καθημερινών τεστ και γενική αδιαφάνεια», η έγκρισή της είναι απολύτως αναγκαία.

Να θυμίσουμε ότι το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει και εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί αν όντως γίνονται διπλές καταγραφές των κρουσμάτων και αν η Επιτροπή έχει την ενημέρωση που πρέπει. Οι αποκαλύψεις των μέσων ενημέρωσης έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις.

Όσον αφορά την άλλη τροπολογία, προβλέπει τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και την απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...