Με το ζόρι παντρειά: Η κυβέρνηση πανέτοιμη να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να… υποστούν την υποχρεωτική μείωση ενοικίων! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Οι «απειλές» της κυβέρνησης στους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι, αν δεν μπουν στην εθελοντική μείωση ενοικίων θα επαναφέρουν το υποχρεωτικό «κούρεμα» του 40%, φαίνεται ότι θα γίνουν πράξη!

Αν και στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα, αλλά μόνο άτυπα (όπως έχουμε ξαναγράψει στο newsbreak.gr), βλέπουν ότι το μέτρο της εθελοντικής μείωσης δεν προχωρά. Θυμίζουμε ότι, κατόπιν γραπτής συμφωνίας ιδιοκτήτη – ενοικιαστή, το μίσθωμα θα μπορούσε να είναι μικρότερο κατά τουλάχιστον 30% για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα έκπτωσης το 30% του ποσού που δεν εισέπραξαν, δηλαδή, κάποιος που μίσθωνε το ακίνητό του για 500 ευρώ τον μήνα και από το Μάρτιο έως και τον Μάιο εισέπραξε «κουρεμένο» ενοίκιο κατά 40%, αντί να πάρει 1.500 ευρώ, πληρώθηκε 900 ευρώ. Η πίστωση φόρου που δικαιούται είναι 180 ευρώ.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια από τον περασμένο Απρίλιο δεν έχουν δει ακόμα την επιστροφή. Και πριν από λίγες ημέρες κλήθηκαν να πληρώσουν κανονικά τόσο τη διπλή δόση ΕΝΦΙΑ, όσο και την 4η δόση του φόρου εισοδήματος. Κανονικά θα έπρεπε το ποσό της φοροελάφρυνσης να συμψηφιστεί με αυτούς τους φόρους.

Απροθυμία

Χαρακτηριστική είναι η απροθυμία ιδιοκτητών με επαγγελματικά ακίνητα. Εκεί τα ενοίκια είναι ιδιαίτερα υψηλά και οι ιδιοκτήτες έχουν υπολογίσει ότι, αν δεχτούν μείωση κατά τουλάχιστον 30%, θα χάσουν περισσότερα χρήματα από το να μη δεχτούν κανένα «κούρεμα», τουλάχιστον μέχρι να γίνει υποχρεωτικό από το κράτος.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ακόμη μία διάσταση: τις φοροελαφρύνσεις δικαιούνται οι ιδιοκτήτες φυσικά πρόσωπα και όχι οι ιδιοκτήτες νομικά πρόσωπα που εξαιρούνται από την επιστροφή φόρου!

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα