Με τον αέρα του «νέου» ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί ο Τσίπρας στον δρόμο προς τις κάλπες

Μοιραστειτε το

Στην Κουμουνδούρου η εκτίμηση είναι, ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στους πολίτες το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας να επανέλθει στην εξουσία. 

Να παρουσιάσει στους πολίτες το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, που όντας πλέον πιο ώριμος, πιο έμπειρος, με ρεαλιστικές προγραμματικές προτάσεις και σε σύνδεση με την κοινωνία, θα διεκδικήσει να επανέλθει στην εξουσία για να επαναφέρει την ασφάλεια στη χώρα και να την ξαναβάλει σε προοδευτικές ράγες, κλείνοντας τις «πληγές», που πιστεύει ότι έχει δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Κουμουνδούρου, εδώ και μήνες, εκτιμούν ότι βρισκόμαστε σε μία μακρά προεκλογική περίοδο. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία. Αντίθετα, υπάρχει βαθιά ριζωμένη η πεποίθηση πως στη πρώτη ευκαιρία ο πρωθυπουργός θα αναζητήσει τρόπο να αποδράσει από την δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα, για την οποία είναι ο ίδιος υπεύθυνος.

Από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε μόνος του κατά τη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη το θέμα των εκλογών, προσπαθώντας κατά την εκτίμηση τους να «σύρει» τον Αλέξη Τσίπρα στο να ζητήσει εν μέσω πανδημίας τη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, πιστεύουν ότι το μόνο που λείπει ώστε να μετατραπεί η συζήτηση σε πράξη, είναι το κατάλληλο «παραθυράκι». Μάλιστα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πρόσφατα προσδιορίσει αυτόν τον χρόνο για την άνοιξη του 2022.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ενδιαφέρει τον Αλέξη Τσίπρα είναι το να βρίσκεται το κόμμα του σε ετοιμότητα για να διεκδικήσει τη νίκη, όταν η ώρα φτάσει. Και τη νίκη θα την πετύχει ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος που παρουσίασε ο πρόεδρος του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τους στενούς του συνεργάτες, είναι ένα κόμμα που σε λίγα μοιάζει με εκείνο της περιόδου 2012-2015. Πλέον, γνωρίζει, παρακολουθεί και ενίοτε συμμετέχει στις διεθνείς εξελίξεις. Η επιστροφή της Σοσιαλδημοκρατίας σε μία σειρά από χώρες της Ευρώπης και η πολιτική του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι το νεοφιλελεύθερο μοντέλο, δεν αποτελεί μονόδρομο, όπως συνέβαινε το 2015.

Στο εσωτερικό πεδίο, συνεχίζουν από τη Κουμουνδούρου, ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ως αυτοσκοπό το να ανέλθει στην εξουσία – όπως πολλοί του χρεώνουν ότι έκανε τα πάντα για να οδηγηθεί σε παραίτηση η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Κρατάει θέση ευθύνης μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί στη πατρίδα μας η πανδημία και δεν ζητάει μονίμως εκλογές, όπως έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη περίοδο που η Νέα Δημοκρατία βρίσκονταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ναρκοθετώντας τη προσπάθεια που κατέβαλε η τότε κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια.

Στην οικονομία, ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ προσεκτικός. Πριν παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας τις προτάσεις του από τη ΔΕΘ, τα στελέχη του οικονομικού του επιτελείου είχαν καταρτήσει ένα σαφές, όχι ιδιαίτερα παχυλό και πάνω από όλα κοστολογημένο πρόγραμμα. Σε απλά ελληνικά, αποποιούνται το περίφημο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» που παρουσίασαν το 2013 και εν τέλει αποδείχθηκε ανεδαφικό εκείνη την εποχή.

Εν αντιθέσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θεωρεί πως ο ίδιος και η κυβέρνηση του τα κάνουν όλα τέλεια και δεν κάνουν ποτέ λάθη, ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σαφή αυτοκριτική. Γνωρίζει που υστέρησε και ποιους αδίκησε κατά τη περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης του. Μάλιστα, ο αρχηγός του δεν δίστασε να παραδεχθεί σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου ότι έριξαν στη μεσαία τάξη βάρη που σε καμία περίπτωση δεν της αναλογούσαν.

Οι προτεραιότητες του «νέου» ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον σαφείς. Θα προσπαθήσει να στηρίξει πρώτα και κύρια τη μεσαία τάξη -την τάξη από την οποία ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι προέρχεται-, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους συνταξιούχους. Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή τους, λένε τα κορυφαία στελέχη του κόμματος και όχι σε μία μειοψηφική ελίτ, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ικανοποιήσει η κυβέρνηση, σε βάρος όλων των άλλων.

Ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να «καταλάβει» το κράτος και να του συμπεριφερθεί ως «λάφυρο». Ο αρχηγός του υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τους διορισμούς μετακλητών στα υπουργεία, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Δεν θα προχωρήσει σε «πάρτι» απευθείας αναθέσεων σε εταιρίες που συστήθηκαν δύο μέρες πριν πάρουν τις δουλειές, όπως κάνει η νυν κυβέρνηση.

Τέλος, ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιστεί εμφανώς ανανεωμένος. Έτσι μόνο μπορεί να ερμηνευτεί η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα πως στην επόμενη κυβέρνηση του θα συμμετέχουν και άνθρωποι εκτός κόμματος, που έχουν σαφή τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά και αναδείχθηκαν από τους χώρους των επιστημών και της εργασίας – με την προεργασία αυτή να έχει ήδη γίνει, καθώς σε ρόλους συμβούλων βρίσκονται ήδη τέτοια πρόσωπα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...