Με την πλάτη στον τοίχο προσφυγόπουλα στην Πέλλα

Μοιραστειτε το

Δύσκολη ήταν η πρώτη μέρα στο σχολείο για 19 προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν μαθήματα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο της Πέλλας. Τα παιδιά –12 στο Δημοτικό και 7 στο νηπιαγωγείο– ίσως να μη συνειδητοποίησαν ότι οι περισσότεροι συμμαθητές τους έλειπαν από τις τάξεις, αφού οι γονείς τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση προσφύγων δεν άφησαν τα παιδιά τους να μπουν στα τμήματα, όμως σίγουρα ένιωσαν άσχημα, αφού η άφιξή τους ήταν το κύριο θέμα συζήτησης.

Οπως γράφει το karatzova.com, «σημειώθηκε μεγάλο ποσοστό αποχής των μαθητών καθώς στο σχολείο πήγε μόνο το 1/3 σχεδόν του συνόλου των μαθητών. Συγκεκριμένα, στο δημοτικό σχολείο Νέας Πέλλας πήγαν μόνο 26 από τα 73 συνολικά παιδιά που φοιτούν, ενώ στο νηπιαγωγείο πήγαν 14 από τα 32 νήπια.

Οι περισσότεροι γονείς των μαθητών της Νέας Πέλλας αντιδρούν στην ενσωμάτωσή τους στη μαθητική κοινότητα και δεν τα δέχονται στο σχολείο της κοινότητας, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την εγγραφή τους, δεν έγινε καμία προετοιμασία για αυτό, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την ένταξή τους στη μαθητική κοινότητα κ.λπ.».

Την ημέρα της τελετής του αγιασμού, δηλαδή τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου (αφού στην Π.Ε. Πέλλας τα σχολεία άνοιξαν αργότερα λόγω της καραντίνας), άγνωστοι μπλόκαραν τις κλειδαριές των λουκέτων του σχολείου, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να μπουν στις τάξεις.

Οι συσκέψεις με εκπαιδευτικούς, τον δήμαρχο και εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων συνεχίστηκαν σε μια προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων που βρίσκουν τελικά στόχο σε παιδιά νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

«Τα κενά εκπαιδευτικών στις τάξεις υποδοχής προσφύγων είναι πολλά και δεν διαφαίνεται καμιά προσπάθεια να συμπληρωθούν. Τα προβλήματα δυστυχώς θα διογκώνονται», λένε εκπαιδευτικοί με εμπειρία και στη διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Στο μεταξύ, υλοποιείται, όπως φαίνεται, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους πρόσφυγες, η… δέσμευση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη για σταδιακή απομάκρυνση προσφύγων από ξενοδοχεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Ηδη προχθές απομακρύνθηκαν 60 πρόσφυγες από το ξενοδοχείο Δήμητρα του Σ.Σ. Μουριών, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις στην τοπική κοινωνία ότι θα απομακρυνθούν όλοι από την περιοχή!

Πηγή
Author: Στελλίνα Μαργαριτίδου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...