Με τηλεκπαίδευση άρχισαν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Μοιραστειτε το

Εξ αποστάσεως ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τα μαθήματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να επανεξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει και να αποφανθεί για το εάν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής δια ζώσης, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, έπειτα από σχετική εισήγηση των ειδικών. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία ανέλαβαν υπηρεσία από σήμερα.

Η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων βέβαια δεν ήταν ομόφωνη, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για τη διασπρά του ιού στους μαθητές. Ήδη εν τω μεταξύ έχουν αρχίσει τα rapid tests στους εκπαιδευτικούς.

Αναφορικά με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, και ιδίως την Γ’ Λυκείου οι αποφάσεις αναβάλλονται για την ερχόμενη εβδομάδα, όταν οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου, δήλωσε νωρίτερα στο Mega: «Η Γ’ Λυκείου είναι ενήλικα παιδιά, συμπεριφέρονται όπως όλοι μας, και για αυτά αντιμετωπίζουμε το θέμα της πιθανής διασποράς του ιού. Επειδή αυτά τα παιδιά είναι σε μια κρίσιμη θέση γιατί πρέπει να δώσουν εξετάσεις, είναι επόμενο να θέλουμε κάπως να τα βοηθήσουμε. Αποφασίστηκε ότι θα έχουν δυνατότητα να γίνεται τεστ όποτε το ζητήσουν και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα μπορεί να αποφασιστεί και να γίνεται κατά διαστήματα κανονικό τεστ. Έχουμε κουβεντιάσει πολύ για την Γ’ Λυκείου. Δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα».

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...