Με «σκληρό ροκ» κήρυξε ο Τσίπρας την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, προϊδεάζοντας για μία σκληρή αναμέτρηση που θα έχει στο επίκεντρο της τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκης και τη «λεηλασία» του κράτους.

Ότι η Κουμουνδούρου κινείται εδώ και εβδομάδες σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς, δεν αποτελεί κάποιο μυστικό. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονταν βέβαιοι ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από τα άλλα και γι αυτό εργάζονταν σαν να βρισκόντουσαν λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Χθες, με την ομιλία του ενώπιον των βουλευτών του κόμματος του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημοποίησε την κατάσταση εκλογικού «συναγερμού», ζητώντας τους επί της ουσίας να ξεκινήσουν από τώρα τη μάχη στις εκλογικές τους περιφέρειες, «μέσα στην κοινωνία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αν κάτι καταλάβαμε, πάντως, από τα όσα είπε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ο Αλέξης Τσίπρας, είναι πως οι προεκλογικοί τόνοι θα κινηθούν πολύ ψηλά, θυμίζοντας το περίφημο «σκληρό ροκ» του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη.

Η ακρίβεια, σαφώς και θα έχει τον πρώτο λόγο. Και αυτό που επιχειρεί ήδη να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να «χρεώσει» στον πρωθυπουργό προσωπικά και στις πολιτικές που εφαρμόζει τον πληθωρισμό που ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών.

«Ο ενεργειακός πληθωρισμός τρέχει στην Ελλάδα με 61% ενώ σε όλη την Ευρώπη με 39%. Αυτή η διαφορά έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, η οποία και είναι χαρακτηριστική των προθέσεων του το ύφος της ρητορικής που θα χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες.

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο θα στηριχτεί η Κουμουνδούρου στην προσπάθεια που καταβάλει για να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, είναι το «φαγοπότι» που θεωρεί ότι έστησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του κράτους. Οι απευθείας αναθέσεις την περίοδο της πανδημίας, τα «ρουσφέτια» σε «γαλάζια» golden boys και οι «στρατιές» των «δικών τους» παιδιών στο δημόσιο, θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως, επίσης, και τα πεπραγμένα της κατά την περίοδο της πανδημίας, οι θεσμικές «παρεκτροπές» στις οποίες υπέπεσε και φυσικά η «ασυλία» που πιστεύει ότι της παρείχε μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι οδεύουμε σε ένα «θερμό» πολιτικά καλοκαίρι, μέσα σε κλίμα βαθιάς πόλωσης και σε μία προεκλογική περίοδο που θα είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...