Με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα η κοινοβουλευτική χειμερινή «επίθεση» του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ που προωθεί το υπουργείο Εργασίας με πρόσχημα τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις, δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα άλλο, παρά η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του οργανισμού

Σε ακόμα μια κοινοβουλευτική σύγκρουση, τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, θα πάρει μέρος ο Αλέξης Τσίπρας, αυτή τη φορά στη συζήτηση για τις αλλαγές στον ΕΦΚΑ. Με την παρουσία του στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως το κόμμα του σκοπεύει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση τόσο σε επίπεδο κοινωνίας, όσο και κοινοβουλευτικό.

Οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ που προωθεί το υπουργείο Εργασίας με πρόσχημα τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις, δεν είναι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίποτα άλλο, παρά η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του οργανισμού. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι είναι μία γενική πρόβα τζεναράλε από την πλευρά της κυβέρνησης, έτσι ώστε στο μέλλον να ακολουθήσει και σε άλλους οργανισμούς του δημοσίου το εν λόγω μοντέλο.

Στην Κουμουνδούρου αξιολογούν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως πάρα πολύ σημαντικό. Όπως τονίζουν, πρόκειται για το τρίτο μεγάλο «πλήγμα» μέσα σε 12 μήνες που δέχονται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από το υπουργείο Εργασίας, καθώς είχε προηγηθεί ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη και η παράδοση της Επικουρικής Ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα. Τώρα, λένε, δίνεται το τελειωτικό χτύπημα στο δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αυτή την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα καταγγείλει σήμερα, στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αρκεστεί στην απλή καταγγελία, αλλά θα δεσμευτεί ότι η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, θα καταργήσει αυτό το «έκτρωμα», αλλά και τους νόμους Χατζηδάκη για τα εργασιακά και την Επικουρική Ασφάλιση.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί και στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων -το οποίο χρησιμοποιεί ως πρόσχημα η κυβέρνηση- για να αναδείξει ακόμα ένα σημείο «ανικανότητας» του επιτελικού κράτους. Όπως αναμένεται να πει, η δική του κυβέρνηση παρέλαβε 367.050 εκκρεμείς συντάξεις και το 2019 παρέδωσε 107.180, μείωση δηλαδή 71%, ενώ σήμερα ο αριθμός ξεπερνάει τις 340.000.

Και αν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίνουν ως πολύ σημαντική αυτή καθ’ αυτή τη σημερινή συζήτηση, υπάρχει ακόμα ένας λόγος που ο αρχηγός τους θα πάρει τον λόγο σε αυτή. Αυτός δεν είναι άλλος, παρά η απόφαση τους να «χτυπούν» την κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα. Και με την καθημερινή παρουσία τους δίπλα στους πολίτες, αλλά και με την ανάδειξη των «αντιλαϊκών» πολιτικών που εφαρμόζει το Μέγαρο Μαξίμου, που στοχεύει μόνο στο να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από Νέα Ιωνία: Τραγική η κατάσταση στην αγορά – Ραγδαία κλιμάκωση της κοινωνικής κρίσης

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...