Με προεκλογικό αέρα οι καλοκαιρινές περιοδείες Τσίπρα – Πότε βλέπει εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει μπρος τις «μηχανές» και δουλεύει συντονισμένα με ορίζοντα τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς τότε εκτιμούν ότι θα γίνουν οι εκλογές

Σε πλήρη εκλογική διάταξη μπαίνει σταδιακά η Κουμουνδούρου, καθώς στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο, στην προσπάθεια του να «αποδράσει» από τη τραγική -όπως τη χαρακτηρίζουν- κατάσταση που έχει προκαλέσει στη χώρα.

Προεκλογικές περιοδείες

Θεωρώντας, επομένως, αναπόφευκτές τις φθινοπωρινές κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει από σήμερα κιόλας σε προεκλογική λογική, ξεκινώντας μία σειρά από περιοδείες ανά την Ελλάδα, αρχίζοντας από τη Ρόδο και Σύμη.

Είναι δεδομένο πως η πολιτική ατμόσφαιρα τους τελευταίους μήνες έχει έντονο προεκλογικό «άρωμα». Και παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η τετραετία θα εξαντληθεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δείχνει να πείθεται από αυτές.

Ακριβώς το αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει μπρος τις «μηχανές» και δουλεύει συντονισμένα με ορίζοντα τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς τότε εκτιμούν ότι θα γίνουν οι εκλογές. Αυτός, είναι, άλλωστε και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει να είναι έτοιμα τα ψηφοδέλτια του κόμματος του στις αρχές Ιουλίου.

Και ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ριχτεί σε αυτή τη μάχη. Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στη Μυτιλήνη, σήμερα θα είναι στα Δωδεκάνησα, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες περιοδείες, οι οποίες θα έχουν ξεκάθαρο προεκλογικό χαρακτήρα.

Κάποια από τα μέρη που θα επιλέξει να βρεθεί άμεσα, έχουν και μία ακόμα ιδιαιτερότητα. Είναι περιοχές της χώρας -κατά βάση σε μικρά νησιά- όπου δεν υπήρχαν οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργήθηκαν τώρα, με την ανοιχτή ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου.

«Απόδραση» Μητσοτάκη

Τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου περιγράφουν με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, εξαιτίας κυρίως της ακρίβειας. Μάλιστα, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, φοβούμενοι ότι οι κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, όμως, με την ακρίβεια, θεωρούν ότι η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά ούτε για τα δημόσια ταμεία. Στο οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι το έλλειμα έχει εκτροχιαστεί και ότι προς το παρόν την κατάσταση σώζει η αύξηση των εσόδων από την αύξηση της τιμής της βενζίνης.

Ένα ακόμα ζήτημα που τους απασχολεί έντονα, είναι οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά τους από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από την Ελλάδα και την Ιταλία να επιστρέψουν άμεσα στα πλεονάσματα, από την επόμενη κιόλας χρονιά.

Αν τελικά αυτές οι σκέψεις των ευρωπαίων γίνουν πραγματικότητα, με δεδομένο ότι το 2022 θα καταγραφεί έλλειμα στον προϋπολογισμό, τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να προετοιμάσει έναν προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας για το 2023, προκειμένου να πετύχει την απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ως σύμμαχο του τον χρόνο και θα προσπαθήσει να πετάξει από πάνω του την «καυτή πατάτα». Άλλωστε, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ακράδαντα ότι θα είναι εκείνοι η πρώτη δύναμη στις εκλογές, άρα θα κληθούν για ακόμα μία φορά να αποτρέψουν μία ακόμα κοινωνική κρίση και να βάλουν τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, όπως έκαναν τη τετραετία 2015-2019.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...