Με νέα, σύγχρονα ποδήλατα εξορμά στους δρόμους της πρωτεύουσας η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Με 20 νέα, ηλεκτρικά, αλλά και συμβατικά ποδήλατα, η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας ήδη πραγματοποιεί περιπολίες σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, πλατείες και πεζοδρόμους, από νωρίς το πρωί, έως και τις απογευματινές ώρες. 

Οι περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας με ποδήλατα, πέρα από την πρακτική σημασία τους, στέλνουν το μήνυμα της ανάγκης να αυξηθεί η χρήση του ποδηλάτου για λόγους περιβαλλοντικούς, οικολογικούς, καθώς και κυκλοφοριακούς.

Οι ποδηλάτες-δημοτικοί αστυνομικοί έχουν την δυνατότητα στις περιπολίες τους να εφαρμόσουν όλο το πλέγμα των αρμοδιοτήτων τους, όπως το να επιβλέπουν την τήρηση των Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας και την εφαρμογή των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Ηλεκτρικά – οικολογικά ποδήλατα

Οι ίδιοι διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, ειδικές στολές και παπούτσια, αντιανεμικά, κ.ά.), ενώ, όσον αφορά στα ηλεκτρικά – οικολογικά ποδήλατά τους, αυτά έχουν αυτονομία που μπορεί να φτάσει τα 120 χιλιόμετρα και ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 25 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο εκσυγχρονισμός του «στόλου» των οχημάτων της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για την βελτίωση των υπηρεσιών που καθημερινά προσφέρουν στους πολίτες της Αθήνας, σε πολύ κρίσιμους τομείς που αφορούν τη συνολική λειτουργία της πρωτεύουσας.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα