Με μειώσεις μισθών και… γιγαντιαία εθελούσια έξοδο θέλουν να εξυγιάνουν τα ΕΛΤΑ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Αύξηση κεφαλαίου 100.000.000 ευρώ, στην οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και η Eurobank, η οποία ελέγχει το 10% των ΕΛ.ΤΑ., καθώς και πληρωμή της «καθολικής υπηρεσίας», ύψους κοντά στα 180.000.000 ευρώ, προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛ.ΤΑ., το οποίο συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Προβλέπει ότι μετά την περίοδο εξυγίανσης της εταιρίας θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο στρατηγικός επενδυτής, προκειμένου το Δημόσιο να πάρει πίσω τμήμα των κεφαλαίων που θα καταβάλει.

Το σχέδιο εξυγίανσης περιλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα εθελούσιας εξόδου που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στο οποίο αναμένεται να ενταχθούν περισσότεροι από 2.000 υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ. από τους 5.600 που απασχολούν σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπονται και μειώσεις στον μισθό των υπαλλήλων που θα παραμείνουν, οι οποίες θα κινούνται στη ζώνη του 8%.

Προβλέπει την πλήρη αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων, καθώς επίσης και σημαντικές επενδύσεις για την ψηφιοποίηση του οργανισμού, καθώς η τεράστια τεχνολογική υστέρηση δεν του επιτρέπει σήμερα να επωφεληθεί από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και γενικά των ταχυμεταφορών. Σημειώνεται πως τα ΕΛ.ΤΑ. οφείλουν περισσότερα από 60.000.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ, για τα οποία θα υπάρξει ρύθμιση στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα