Με κράνη και φωσφοριζέ γιλέκα Μητσοτάκης – Πετκόφ έθεσαν σε λειτουργία τον αγωγό φυσικού αερίου IGB

Μοιραστειτε το

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή εγκαινίων έκανε λόγο για ένα αγωγό κοινών αξιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία

Την στρόφιγγα διέλευσης του φυσικού αερίου στον αγωγό IGB άνοιξαν από κοινού, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και της Βουλγαρίας, Κιρίλ Πετκόφ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής εγκαινίων του αγωγού.

Οι δύο πρωθυπουργοί φόρεσαν προστατευτικά κράνη και φωσφοριζέ γιλέκα ανέβηκαν στη μικρή εξέδρα που εξασφαλίζει την πρόσβαση στη βάνα και άνοιξαν τη στρόφιγγα κάτω από τα χειροκροτήματα των προσκεκλημένων.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο εκτός από αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου ο IGB είναι και ένας αγωγός κοινών αξιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Ένα σημαντικό έργο για τη νέα γενιά της Θράκης

«Η Θράκη αλλάζει, τολμώ να πω ότι αλλάζει πιο γρήγορα απ’ ό,τι αλλάζει και η υπόλοιπη Ελλάδα. Κάθε φορά που έρχομαι στη Θράκη με ικανοποίηση βλέπω τη μεγάλη πρόοδο που επιτυγχάνεται», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν εγκαίνια του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB.

«Όλη η Θράκη αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Δεν θέλω να ξεχνάω ποτέ ότι ο πατέρας μου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν αυτός ο οποίος καθιέρωσε στην πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία στην Θράκη. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Στη Θράκη υπάρχει ένα Πόρισμα εξαιρετικά αναλυτικό της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό και έχουμε πρόθεση να το υπηρετήσουμε και με τη στήριξη της τοπικής Aυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, θα κινηθούμε έτσι ώστε οι μεγάλες αλλαγές οι οποίες έχουν ξεκινήσει στη Θράκη να επιταχυνθούν και άλλο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με πολίτες της Κομοτηνής στη διάρκεια της επίσκεψής του στο κέντρο της πόλης.

«Εμείς παρέχουμε την απαραίτητη στήριξη, τα κεφάλαια, το όραμα, το σχέδιο, έτσι ώστε η Θράκη σήμερα πραγματικά να μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μία Ελλάδα που αλλάζει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παρότρυνε τα νέα παιδιά να κρατήσουν ζωντανές τις αναμνήσεις από τις εμπειρίες τους στην κατασκήνωση καθώς όπως είπε «θα είναι εμπειρίες που θα σας συνοδεύουν για μία ζωή» και παράλληλα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις.

«Αυτό το σημαντικό έργο για τη νέα γενιά της Θράκης είναι μία μόνο απόδειξη ότι αυτά τα οποία λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη σε συνεργασία με την Περιφερειακή και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να δρομολογούμε έργα τα οποία είναι ωφέλιμα για τους πολίτες, πρωτίστως ωφέλιμα για τη νέα γενιά. Χρέος μας είναι η επόμενη γενιά να είναι καλύτερη από εμάς και να μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μία Ελλάδα η οποία θα διακρίνεται και δεν θα είναι ουραγός», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν κατά την περιοδεία του στη Θράκη ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης οι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης, και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...