Με επίκεντρο την Τουρκία η δήλωση Σακελλαροπούλου για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μοιραστειτε το

Στην επιθετικότητα της Άγκυρας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία παρέστη σήμερα στον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ειδικότερα, στη δήλωσή της η ΠτΔ μίλησε για μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, σημειώνοντας πως «αυτό το διάστημα που η επιθετικότητα της Τουρκίας έχει ενταθεί, σκέφτομαι τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι με αυταπάρνηση και υποδειγματικό πατριωτικό ήθος βρίσκονται επί μήνες σε επιφυλακή, χωρίς τη δυνατότητα για μια ανάπαυλα, για μια συνάντηση με την οικογένειά τους. Όλους αυτούς τους νέους και τις νέες που φυλάττουν τα χερσαία σύνορά μας, που σχηματίζουν “πλωτά τείχη” με τις φρεγάτες και τα υποβρύχιά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που αναχαιτίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη όταν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας».

Αφού τους απηύθυνε ένα «ευχαριστώ» εκ μέρους όλων των Ελλήνων –όπως είπε–, κατέληγε σημειώνοντας ότι «ο αγώνας τους να αποκρούσουν κάθε απειλή και να θεμελιώσουν ένα ασφαλέστερο μέλλον για την πατρίδα αξίζει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων μας».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...