Με ειδικό αριθμό οι αστυνομικοί στο εξής στις πορείες

Μοιραστειτε το

Έναν ειδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στα στοιχεία του κατόχου του θα έχει πάνω στη στολή του κάθε αστυνομικός που θα βρίσκεται σε συγκέντρωση ή πορεία.

Ο αριθμός αυτός δεν θα είναι το μητρώο του κάθε αστυνομικού αλλά ένας πιο εύχρηστος αριθμός τον οποίο θα παραλαμβάνει από την υπηρεσία του ο αστυνομικός λίγο πριν διατεθεί ως μέτρα σε πορείες.

Έτσι ανά πάσα ώρα και στιγμή ο κάθε πολίτης που θα έχει μπροστά του έναν αστυνομικό θα μπορεί να βλέπει τον συγκεκριμένο αριθμό και να ταυτοποιείται σε περίπτωση που θέλει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του.

Στο νέο επιχειρησιακό δόγμα της αστυνομίας για τις συγκεντρώσεις ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συμπεριέλαβε και αυτή την απόφαση. Μάλιστα ο «αριθμός ταυτότητα» του αστυνομικού, θα πρέπει να βρίσκεται σε ευδιάκριτο σημείο και κάθε φορά μπορεί και να μην είναι ο ίδιος ενώ μετά την πορεία ο αριθμός θα αφαιρείται από τη στολή. Πάντως τον ειδικό αριθμό θα φέρουν όλες οι επιχειρησιακές ομάδες που θα βρίσκονται σε μια συγκέντρωση, ακόμα και οι αστυνομικοί που αποτελούν την ομάδα ΟΔΟΣ που είναι πια επιφορτισμένη αποκλειστικά με τις πορείες και διαδηλώσεις.

Όμως τον αριθμό αυτό θα τον έχουν τα ΜΑΤ η ΟΠΚΕ αλλά και η ΔΡΑΣΗ.

Πηγές της Κατεχάκη έλεγαν στο CNN Greece ότι «… η διαφάνεια είναι ένα στοιχείο που πρέπει να είναι ξεκάθαρο τόσο για την ασφάλεια του πολίτη αλλά και για την ασφάλεια του αστυνομικού…».

Το νέο αυτό μέτρο οι επιτελείς της Κατεχάκη ετοιμάζονται να το εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...