Με δύο γκολ του Καρλίτος ο Παναθηναϊκός «ξόρκισε την κατάρα» στη Λαμία και πήρε την πρώτη του νίκη | newsbreak

Μοιραστειτε το

Πήρε το όπλο του και «ξόρκισε την κατάρα»!

  • Από τον
    Γιώργο Σηφάκη

Με ηγέτη και πρωταγωνιστή τον Καρλίτος, που σκόραρε δύο φορές και έφτασε ήδη τα τέσσερα γκολ, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη φετινή νίκη του επικρατώντας 2-0 της Λαμίας εκτός έδρας πρώτη φορά και γκρέμισε την κακή παράδοση στην πόλη της Φθιώτιδας.

Οι «πράσινοι» βρήκαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τον Ισπανό φορ, ο οποίος αυτή τη φορά δεν έπαιξε στην κορυφή αλλά πίσω από τον Μακέντα, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο είχαν και διαστήματα καλού ποδοσφαίρου. Καθοριστική στιγμή του αγώνα ήταν η απόκρουση του πέναλτι του Ρόμανιτς από τον Διούδη στο 20′, με τον γκολκίπερ του «Τριφυλλιού» να κρατά το 1-0 και να δίνει επιπλέον ψυχολογία στους συμπαίκτες του.
Οι «πράσινοι» μπήκαν εντυπωσιακά στο ματς. Κατάφεραν να σκοράρουν στο 8′ με κεφαλιά του Καρλίτος στο πρώτο δοκάρι ύστερα από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη. Ο Ισπανός, μάλιστα, που βρήκε δίχτυα για τρίτο συνεχές ματς, πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του το προβάδισμα του Παναθηναϊκού.
Η Λαμία στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά καλή, πίεζε, είχε ευκαιρίες και μάλιστα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κουρμπέλη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ρόμανιτς. Ο ίδιος ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Διούδης κατάφερε να τον νικήσει.

Οι ευκαιρίες

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός πήρε μπροστά από το 60′ και μετά, όταν οι «πράσινοι» έφτασαν σε δεύτερο τέρμα και έχασαν αρκετές ευκαιρίες και για άλλα. Το «Τριφύλλι» αναπτύχθηκε όμορφα με τον Χατζηγιοβάνη από δεξιά να κάνει το σουτ, ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε, αλλά ο Καρλίτος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0στο 60. Από εκείνο το σημείο και μετά και με εξαίρεση την τελική του Αραμπούλι στο 69′ ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε. Έχασε δύο ευκαιρίες στο 71′ και στο 75′ με τον Καρλίτος, ενώ στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός είχε τρεις ακόμη τελικές, όλες για γκολ. Στα θετικά, και η επανεμφάνιση του Βιγιαφάνιες.
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Θεοδωρόπουλος, Μπάχανακ, Ασίγκμπα (46’ Βιγιάλμπα), Αντέτζο, Βύντρα, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Μπουλούλης (86’ Σαραμαντάς), Ντέλετιτς, Ρόμανιτς (74’ Μπιανκόνι), Καραμάνος (29’Aραμπούλι, 85’ Τσούκαλος).
Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Σαβιέρ (88’ Βιγιαφάνιες), Χατζηγιοβάνης (77’ Mολό), Καρλίτος (88’ Καμπετσής), Μακέντα (82’ Αλεξανδρόπουλος).

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα