Με απολύσεις τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μοιραστειτε το

Παρά τις θετικές εισηγήσεις των προϊσταμένων τους και εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, η διοίκηση αποφάσισε να μη δείξει ανοχή και να προχωρήσει στη λήξη της σύμβασής τους στις 30 Νοεμβρίου.

Μετά τον δήμαρχο Ζακύνθου που μίλησε για «σακατεμένους» και «ανθρώπους που δεν μπορούν να δουλέψουν», με τους οποίους «δεν μπορούμε να πάμε μπροστά», ο οποίος επικρίθηκε όπως έπρεπε, ήρθε μια μέρα αργότερα η είδηση ότι ο δήμαρχος Καλαμαριάς απέλυσε άνευ αιτιολογικού 4 εργαζόμενους ΑμεΑ από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου.

Ο Δήμος Καλαμαριάς έδειξε την πόρτα άνευ αιτιολογικού σε τεσσερισ εργαζόμενους ΑμεΑ

Είναι τέτοια η ενέργεια που συνασπίστηκαν πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να καταγγείλουν με κοινή τους ανακοίνωση αναλγησία σε βάρος των ΑμεΑ και να ζητήσουν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Είχε προηγηθεί καταγγελία του πρώην δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη στην οποία δεν υπήρξε καμιά απάντηση από τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλλη.

Ανακοίνωση

Χθες εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση την οποία εκτός από τον κ. Μπακογλίδη υπογράφουν οι Αρης Τεμεκενίδης, Αβραάμ Περσίδης, Δημήτρης Αρκούδης και Βικέντιος Αντωνάκης. Οπως λένε, η διοίκηση με μια «ανήκουστη ενέργεια έστειλε στην ανεργία τέσσερις εργαζόμενους με αναπηρία μετά από τετραετείς συμβάσεις και εν μέσω πανδημίας, ενώ οι ανάγκες που κάλυπτε αυτό το προσωπικό είναι υπαρκτές και πραγματικές και γι’ αυτόν τον λόγο οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών κατέθεσαν θετική εισήγηση για να παραμείνουν στις θέσεις τους!».

Σχολιάζουν μάλιστα ότι «το τραγελαφικό είναι πως αυτά συνέβαιναν την ημέρα που η Παγκόσμια Κοινότητα καλούνταν να τιμήσει τα Ατομα με Αναπηρία» και αυτή τη μέρα «η Διοίκηση και ο Δήμαρχος αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπό τους, αυτό της αναλγησίας και της σκληρότητας!». Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, είχαν συμπληρώσει τρία χρόνια εργασίας και η σύμβασή τους στην Κοινωφελή Επιχείρηση έληγε στις 30-11-2020.

Δομές

Παρότι είχαν προειδοποιήσει για το θέμα, η διοίκηση κώφευε και «το χειρότερο δε όλων ήταν ότι, ενώ είχαν προειλημμένη την απόφασή τους και ήταν προδιαγεγραμμένο το μέλλον των συγκεκριμένων τεσσάρων εργαζομένων, η Πρόεδρος του Δ.Σ. ζήτησε τη γνώμη από τους υπευθύνους των δομών στις οποίες εργάζονταν, οι οποίοι με τις εισηγήσεις που κατέθεσαν αναφέρονταν πολύ θετικά, τόσο για το παραγόμενο έργο και την αποτελεσματικότητά τους όσο και για τα στοιχεία της προσωπικότητάς τους!

Παρόλα αυτά η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΑ αγνόησε όλα αυτά και μέσα σε μια ατμόσφαιρα εντάσεων και προπηλακισμών, οι τέσσερις απολύθηκαν, με τη φθηνή δικαιολογία ότι “έληξαν οι συμβάσεις τους”, παίζοντας στην κυριολεξία με τις λέξεις πως “δεν πρόκειται περί απόλυσης, αλλά περί λήξης του Προγράμματος”».

Πηγή
Author: Απόστολος Λυκεσάς

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...