Με ανέμους που θα ξεπερνούν τα 260 km/h κινείται ο τυφώνας «Γιώτα»

Μοιραστειτε το

Ο τροπικός κυκλώνας «Γιώτα», ο οποίος σχηματίστηκε στην Καραϊβική την Παρασκευή (13/11), σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ έχει πλέον αναβαθμιστεί σε τυφώνα κατηγορίας 5 της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον με ανέμους που ξεπερνούν τα 260 km/h και ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του 917 hPa.

Όπως μεταδίδει το Meteo, επικαλούμενο τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει αρχικά περιοχές της Νικαράγουας με καταστροφικές συνέπειες λόγω των θυελλωδών ανέμων, της ανύψωσης της θάλασσας και των μεγάλων υψών βροχής.

Η προβλεπόμενη πορεία του τυφώνα Γιώτα μέχρι την Τετάρτη 18/11 

meteo.gr

Το λεγόμενο μάτι του Γιώτα, βρίσκεται «στα όρια της παραλίας του Χαλόβερ», χωριού που απέχει 41 χιλιόμετρα νότια της Μπίλουι, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μανάγκουα ο Μάρσιο Βάκα, διευθυντής του Ινστιτούτου Μετεωρολογίας της Νικαράγουας (INETER).

Εν συνεχεία, ο τροπικός κυκλώνας καθώς θα κινείται δυτικά, έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές της Ονδούρας, του Ελ Σαλβαδόρ και της Γουατεμάλας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...