Με άδεια χέρια, αλλά… ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI / POOL PHOTO EUROPEAN UNION

Χωρίς κυρώσεις στην Τουρκία και χωρίς συμφωνία για ένα αυτοματοποιημένο μηχανισμό που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση προκλήσεων της Άγκυρας επιστρέφει στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής, εμφανίσθηκε «απολύτως ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα» υποστηρίζοντας πως η ΕΕ «έδωσε ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία, για τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις παραγράφους του κοινού ανακοινωθέντος όπου αναφέρουν πως «αν η Τουρκία συνεχίσει, θα υπάρξουν κυρώσεις και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της» ενώ το μπαλάκι για ακυρώσεις παρατάθηκε για τον Δεκέμβρη.

«Ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση αυτή. Έγινε πολύ εντατική δουλειά από την ελληνική πλευρά και την κυπριακή πλευρά. Το τελικό κείμενο διαφέρει πολύ από το αρχικό που είχε προταθεί. Θεωρώ ότι καταλήξαμε σε ένα πολύ καλό κείμενο» υποστήριξε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε «σαφέστατες αναφορές» στα ζητήματα που αφορούν στην Κύπρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται ενώ αναφέρθηκε και σε άλλη σημεία των συζητήσεων χαρακτηρίζοντας «σαφέστατη θετική» την αναφορά για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...