Μεϊμαράκης: Αναγκαία μία ενιαία Ευρωπαϊκή Πολιτική για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων

Μοιραστειτε το

Στην αναγκαιότητα μιας «ολιστικής και ενιαίας Ευρωπαϊκής Πολιτικής» για την πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και γενικότερα των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την παρέμβασή του στην πρώτη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στο Στρασβούργο.  

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από πρωτοφανείς πλημμύρες και πυρκαγιές, οι οποίες έχουν κάνει στάχτη εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων και έχουν καταστρέψει περιουσίες ανθρώπων» και εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του σε όλους τους πληγέντες, αλλά και στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που έδωσαν μάχη με τις φωτιές. 

«Οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή είναι πλέον εμφανείς», είπε και αμέσως προσέθεσε: «Οι φυσικές καταστροφές, οι οποίες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, πλήττουν ανεπανόρθωτα τους φυσικούς πνεύμονες οξυγόνου, καταστρέφουν περιουσίες πολιτών και υποδομές και προκαλούν ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε βασικούς παραγωγικούς τομείς της οικονομίας μας, όπως είναι ο αγροτικός, ο γεωργικός και ο κτηνοτροφικός, οι οποίοι αποτελούν βασικό πυρήνα της οικονομικής δραστηριότητας των χωρών της ΕΕ».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι μια ολιστική και ενιαία Ευρωπαϊκή Πολιτική για την πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση αυτών των ακραίων φαινομένων που απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή όλων μας». Και, απευθυνόμενος στον παρόντα εκπρόσωπο της Κομισιόν, είπε: «Σε αυτό θα μας βρείτε συμπαραστάτες και θα βοηθήσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο μπορούμε». 

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...