Μετωπική Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και στη μέση ο Σιαμπάνης

Μοιραστειτε το

Καυστικές ανακοινώσεις από τις δύο ομάδες. ● Επιστολή προς την ΕΠΟ έστειλε ο 21χρονος τερματοφύλακας.

Ενας ανελέητος «πόλεμος» μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ έχει φουντώσει και πάλι μετά την καταγγελία του Κώστα Καραπαπά περί απόπειρας δωροδοκίας του τερματοφύλακα του Αρη, Μάριου Σιαμπάνη, και τουλάχιστον δυο συμπαικτών του πριν από το clasico της Θεσσαλονίκης και την εισαγγελική εντολή για έρευνα που έχει ήδη αρχίσει από το βράδυ της Δευτέρας.

Χθες, μετά τις καταθέσεις του 21χρονου γκολκίπερ και του γ΄ αντιπροέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ οι καυστικές ανακοινώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, με τον Ολυμπιακό να κάνει λόγο για απόπειρα δωροδοκίας του Σιαμπάνη από τον ΠΑΟΚ («άνθρωποι από το περιβάλλον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετέφεραν τεράστια ποσά σε σακούλες με σκοπό να δωροδοκήσουν και να εκφοβίσουν ποδοσφαιριστή (ή ποδοσφαιριστές) του Αρη») και τους «ασπρόμαυρους» να απαντούν για στημένη υπόθεση από τους «ερυθρόλευκους» («ποια πρόσωπα πλησίασαν τον Μάριο Σιαμπάνη; Μήπως ήταν τελικά από το περιβάλλον της ΠΑΕ ΟΣΦΠ τα πρόσωπα που ο κ. Καραπαπάς ανέφερε στο ποστ; Αν κατέθεσε μόνο για το ένα, ποιος είναι ο λόγος; Οτι το έτερο πρόσωπο συνδέεται και με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ με την ΠΑΕ ΟΣΦΠ και έτσι αποδεικνύεται επισήμως η συμμετοχή της ΠΑΕ ΟΣΦΠ στην υποτιθέμενη απόπειρα δωροδοκίας;»).

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις, ο Σιαμπάνης, όπως ανέφερε και σε επιστολή που έστειλε χθες σε ΕΠΟ-Λίγκα σημειώνοντας ότι είχε μεταφέρει το συμβάν στους ανθρώπους του Αρη (οι «κιτρινόμαυροι» ενημέρωσαν σχετικά την ΕΠΟ), μίλησε στην υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας στην Θεσσαλονίκη για «πρόσωπα, τα στοιχεία των οποίων έδωσα στις αρμόδιες Αρχές, που προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν προκειμένου να έχω μειωμένη απόδοση».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν», ο νεαρός γκολκίπερ τόνισε στην τετράωρη κατάθεσή του ότι δυο πρόσωπα του προσέφεραν μία μαύρη σακούλα με ένα μεγάλο ποσόν (εξαψήφιο νούμερο), αναγνώρισε το ένα που νομίζει ότι στην παρούσα φάση δεν έχει σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τόνισε ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει το δεύτερο γιατί φορούσε μάσκα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε, με ανακοίνωσή της, να επιβληθεί στον Σιαμπάνη η ποινή-αποκλεισμός δυο ετών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα-που προβλέπεται σε ποδοσφαιριστή που προσεγγίζεται για δωροδοκία και δεν το καταθέτει εντός 48 ωρών στις αρμόδιες αρχές (βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Δεοντολογίας) και δέχτηκε την επίθεση της ΠΑΕ Αρης («η υποκρισία σας περισσεύει… Δεν μας αγγίζει, όμως. Πώς αλλιώς να δικαιολογήσετε την ήττα; Ο Μάριος είναι δυνατός και έχει δίπλα του όλη την οικογένεια του Αρη… Τα υπόλοιπα στην δικαιοσύνη…»).

Στο πλευρό του Σιαμπάνη δήλωσε ότι στέκεται και ο ΠΣΑΤ, καταγγέλλοντας ότι το μέλος του δέχεται απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του ίδιου και της οικογένειάς του.

Οσον αφορά την κατάθεση του Κώστα Καραπαπά, αυτή έγινε στο αντίστοιχο τμήμα Αττικής και διήρκεσε δυο ώρες χωρίς να διαρρεύσουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της.

Εξάλλου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της ζήτησε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Δικαιοσύνης να ξεκινήσουν άμεσα έρευνα για παραβίαση απορρήτου της διαδικασίας («πως ενώ το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης κατέθετε στη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης ενώπιον του προϊσταμένου της. κ. Κώστα Χρυσόπουλου, υπήρχε LIVE αναμετάδοση στην εκπομπή “Δίκη στο Open”, σε κανάλι που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ»).

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπογράμμισε και ένα ακόμη στοιχείο που θεωρεί ότι στηρίζει την καταγγελία της περί στημένης υπόθεσης, σημειώνοντας σε ανακοίνωση: «Περιμένουμε να δούμε πώς θα υπερασπιστεί τον Μάριο Σιαμπάνη η πληρεξούσια δικηγόρος του, αδερφή της γενικής διευθύντριας του Ολυμπιακού, Λίνας Σουλούκου. Υπάρχουν σχετικά mail άλλωστε στα οποία αναφέρεται πως είναι εντολέας του και τα οποία είναι στη διάθεση της εισαγγελίας». Επιπλέον, ζητά να ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων των παραγόντων ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Αρη, αλλά και του Σιαμπάνη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ζήτησε την παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Πηγή
Author: Κώστας Πετρωτός

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...