Μετρό: Οδηγός θετικός στον κορωνοϊό – Σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα ασφαλείας

Μοιραστειτε το

Συναγερμός στο Μετρό της Αθήνας, καθώς οδηγός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ασυμπτωματικός, έκανε τεστ και διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19, ενώ χθες ανέβασε πυρετό και η σύζυγός του. Ο οδηγός υπεβλήθη σε τεστ όταν ενημερώθηκε ότι διαγνώστηκαν θετικοί οι γονείς του.

 Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και τέθηκαν σε ισχύ όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας στο Μετρό. Όσοι συνάδελφοι του οδηγού ήρθαν σε επαφή μαζί του, θα κάνουν τεστ, ενώ σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Στο μεταξύ, από σήμερα βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα 10 νέα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Σταδιακά, τις επόμενες μέρες έως τα τέλη Οκτωβρίου, θα κυκλοφορήσουν συνολικά 200 λεωφoρεία των ΚΤΕΛ, ώστε να ενισχυθούν οι αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας και να περιοριστεί ο συγχρωτισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα λεωφορεία αυτά θα καλύψουν τα περιφερειακά δρομολόγια, ώστε να «απελευθερωθούν» αστικά λεωφορεία, που θα μετακινηθούν στα πιο επιβαρυμένα δρομολόγια στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον 300 λεωφορεία με leasing, ηλικίας μέχρι 10 ετών, αναμένονται μέχρι τέλος του χρόνου – αρχές Ιανουαρίου.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται εικόνες συνωστισμού στο Μετρό, σε σημείο που, πολλές φορές, να μη μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις στις αποβάθρες και στους συρμούς. Στις διαμαρτυρίες που ακούγονται, αλλά και στις εικόνες που αποτυπώνουν το πρόβλημα, η ΣΤΑΣΥ είχε απαντήσει ότι υπήρξε ένα οργανωμένο – όπως το αποκαλούσε – σχέδιο βανδαλισμού συρμών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην εκτέλεση των δρομολογίων «με αναπόφευκτη αύξηση των χρονοαποστάσεων και κατ’ επέκταση την πρόκληση συνωστισμού τόσο στις αποβάθρες όσο και στο εσωτερικό των συρμών».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...