Μετρημένο άνοιγμα της αγοράς- Στις 11:00 οι ανακοινώσεις

Μοιραστειτε το

Διστακτικό, συντηρητικό και προσεκτικό αναμένεται το άνοιγμα της αγοράς, με τις σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης να είναι προγραμματισμένες  για σήμερα το πρωί.

Αναλυτικότερα, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα παρουσιάσουν τα μέτρα που θα ισχύουν εν όψει των εορτών.  Η ενημέρωση των δημοσιογράφων θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως, στις 11:00.

Το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας αναμένεται να είναι εξαιρετικά περιορισμένο και με αυστηρούς όρους.

Όπως γνωστοποίησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha διευκρίνισε πως εφόσον αποφασιστεί «είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί».

«Οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα», πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας αναφέροντας πως οι εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία έχουν χτυπήσει τον συναγερμό στην κυβέρνηση.

Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος υποστήριξε ότι η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων είναι τέτοια που δεν δικαιολογεί ένα ολικό άνοιγμα της.

Μικρά προσεκτικά βήματα εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Τσακρή ο οποίος μίλησε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ανάμεσα σε αυτά τα μικρά βήματα είναι το άνοιγμα των κομμωτηρίων ή των βιβλιοπωλείων, κάτι για το οποίο έκανε χθες λόγο και ο κ. Γεωργιάδης αναφέροντας πως τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα όταν δώσουν οι ειδικοί το «πράσινο φως» για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.

Μάλιστα λίγο αργότερα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ανέφερε πως, στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, «αναμένεται τις επόμενες ημέρες – Σάββατο ή Κυριακή – να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια».

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...