Μετοχές: Οι πέντε προτάσεις της Eurobank Equities

Μοιραστειτε το

Ελκυστικές είναι πλέον οι ελληνικές μετοχές σύμφωνα με τη Eurobank Equities, τονίζοντας ότι η αγορά, παρά την άνοδο του 4ου τριμήνου του 2020 παραμένει 14% χαμηλότερα από τα υψηλά του προηγούμενου έτους.

Έτσι, μολονότι η αβεβαιότητα για τη διάρκεια του lockdown «θολώνει» τη βραχυπρόθεσμη εικόνα της αγοράς, τα ρίσκα μειώνονται λόγω της κυκλοφορίας των εμβολίων. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη Eurobank Equities, η στήριξη από τις πολιτικές σε διεθνές επίπεδο, η δημοσιονομική στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση κι η επικείμενη ροή ευρωπαϊκών κονδυλίων αποτελούν ένα εποικοδομητικό πλαίσιο για τις εγχώριες μετοχές.

Οι πέντε επιλογές

Με αυτά τα δεδομένα, η χρηματιστηριακή προτείνει τη σταδιακή αύξηση της έκθεσης των επενδυτών σε ρίσκο στο χαρτοφυλάκιο ελληνικών μετοχών τους, εν αναμονή της ανάκαμψης λόγω των εμβολίων. Υπό αυτό το πρίσμα προτείνει πέντε μετοχές και συγκεκριμένα τον ΟΠΑΠ, την Εθνική Τράπεζα, τη Μυτιληναίος, τη ΔΕΗ και την ΕΧΑΕ θεωρώντας ότι συγκαταλέγονται στους ωφελημένους της επανεκκίνησης, έχουν ελκυστικούς δείκτες αποτίμησης και έχουν προοπτικές αναδιάρθρωσης.

Τα πέντε top picks της Eurobank Equities

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή προτείνει και πιο επιθετικές επιλογές, καθώς ενισχύεται η εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...