Μεταξύ «τυρού και αχλαδίου» ενημερώθηκε ο Κ. Μητσοτάκης για την προώθηση του ελληνικού πρωινού | newsbreak

Μοιραστειτε το

Με πλουσιοπάροχο πρωινό, αποτελούμενο από ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, υποδέχθηκε ο Σπήλιος Λιβανός τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με εντολή του κ. Λιβανού, στην αίθουσα συσκέψεων είχε ετοιμαστεί ένα ελληνικό πρωινό, με χορτόπιτες, τυρόπιτες, σκαλτσούνια, γραβιέρα, παξιμάδια, μέλι, χυμούς από ρόδι και πορτοκάλια, και φυσικά τσάι του βουνού. Όπως επισήμανε ο υπουργός, στόχος του υπουργείου είναι να μπει επίσημα το ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία, ενώ δεν έλειψε και η τοπικιστική… κόντρα για το ποια γραβιέρα είναι καλύτερη, η κρητική, ή, η γραβιέρα Αμφιλοχίας.

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης τίμησε και τη χορτόπιτα Σερρών, τόπο καταγωγής της υφυπουργού Φωτεινής Αραμπατζή και την τυρόπιτα Λαμίας, τόπο καταγωγής του υφυπουργού Γιάννη Οικονόμου. Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψης, σημείωσε ότι «για εμάς ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κεντρικό, συστατικό πυλώνα της αναπτυξιακής στρατηγικής, την οποία έχουμε σχεδιάσει για τη χώρα για την επόμενη δεκαετία», ενώ τόνισε το έργο που έχει γίνει για την ενίσχυση των παραγωγών που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία και τον Ιανό και παράλληλα στάθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται από εδώ και πέρα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι στρατηγικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί το υπουργείο. Εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ακόμα ευρύτερη διασφάλιση της ελληνικότητας των προϊόντων, ώστε να τονωθούν η αναγνωρισιμότητα και η αξία του ελληνικού σήματος, δράσεις που έχουν δρομολογηθεί για τη χωροταξία υδατοκαλλιεργειών και η σύνδεση του έργου του υπουργείου με το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Νομίζω ότι όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για τον πρωτογενή μας τομέα. Ένα όραμα που θα καταστήσει τα προϊόντα μας πάνω από όλα ανταγωνιστικά στις εγχώριες και στις διεθνείς αγορές. Ένα όραμα που θα φέρει νέους αγρότες πίσω στο χωράφι, στην ύπαιθρο, νέους αλιείς στη θάλασσα, γιατί ακριβώς θα μπορούν να προσβλέπουν μέσα από αυτή την εργασία σε ένα καλό, σε ένα ικανοποιητικό εισόδημα», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα