Μεταναστευτικό: Υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης για τις νέες δομές σε Σάμο-Κω-Λέρο

Μοιραστειτε το

Σύμβαση χρηματοδότησης για την κατασκευή των νέων κλειστών/ελεγχόμενων δομών στη Σάμο, την Κω και τη Λέρο υπέγραψαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και η διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μπεάτε Γκμίντερ.

Το ύψος της χρηματοδότησης για τα έργα αυτά ανέρχεται στα 121.374.372,06 ευρώ και θα καλυφθεί σε ποσοστό 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης χθες, συνεδρίασε πρώτη φορά, υπό τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη,  η ομάδα εργασίας για τον συντονισμό των διαδικασιών οριστικής διακοπής της λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου και στη Λέρο.

Βασικό αντικείμενο της ομάδας είναι ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων (υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, ΕΛΑΣ, Ένοπλες Δυνάμεις, Πυροσβεστικό Σώμα, διεθνείς φορείς) με στόχο να γίνει ομαλά και άμεσα το κλείσιμο των υφιστάμενων ΚΥΤ και ταυτόχρονα να ξεκινήσει η λειτουργία των νέων κλειστών/ελεγχόμενων δομών Σάμου και Λέρου.

Προτεραιότητα δόθηκε στη Σάμο, όπου τα έργα στη νέα δομή στη θέση Ζερβού είναι σε προχωρημένο στάδιο. Στη συζήτηση τέθηκαν διεξοδικά οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν από τους αρμόδιους φορείς, όπως π.χ. η απογραφή εξοπλισμού, η παροχή δικτύων, η καταγραφή αναλωσίμων, ενώ σημαντική για την εξέλιξη των έργων είναι η εμπειρία που υπάρχει από τη νέα δομή στο Μαυροβούνι της Λέσβου, που ήδη λειτουργεί επικουρικά.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...