Μεταλλάξεις του κορoνοϊού εμφανίζονται στη Σιβηρία – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Μεταλλάξεις του κορονοϊού εμφανίζονται στη Σιβηρία, ανακοίνωσε νωρίτερα η επικεφαλής του εθνικού Παρατηρητηρίου δημόσιας υγείας Rospotrebnadzor της Ρωσίας, την ώρα που η χώρα κατέγραφε σήμερα ημερήσιο αριθμό ρεκόρ 442 θανάτων από την COVID-19.

«Βλέπουμε συγκεκριμένες αλλαγές…στη Σιβηρία που μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι σε αυτή την περιοχή (ο ιός) σχηματίζει την δική του εκδοχή με συγκεκριμένες μεταλλάξεις», δήλωσε η Άννα Πόποβα, όπως μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Πόποβα δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο μεταδοτική ή φονική θεωρείται η μετάλλαξη, αλλά διευκρίνισε ότι αυτή δεν θα κάνει πιο επικίνδυνο τον ιό.

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι κλινικές δοκιμές μετά την καταχώριση του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, το οποίο παρασκεύασε το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι επρόκειτο να ξεκινήσουν την περασμένη Κυριακή.

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού δεν μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου, ο Ρινάτ Μαξιούτοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα