Μετακινούν στο ΑΧΕΠΑ τον έναν από τους δύο γιατρούς γιατί… περίσσευε!

Μοιραστειτε το

Στης ΥΠΕ την πόρτα όσο θέλεις βρόντα; Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί στα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, δεκάδες κάτοικοι του χωριού Γερακαρού Λαγκαδά, αντιδρώντας στην απόφαση μετακίνησης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ενός εκ των δύο γιατρών που στελεχώνουν το περιφερειακό ιατρείο της περιοχής τους.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, κατήγγειλαν «πρακτική πολιτικής δίωξης» που αφήνει όλη την περιοχή, από υγειονομικής πλευράς, στο έλεος της τύχης της… «Για την υγεία οι διεκδικήσεις δεν σταματάνε στις μετακινήσεις», έγραφε ένα από τα πανό των κατοίκων, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι άνθρωποι που μπήκαν στη βάσανο σχεδόν ολόκληρου ταξιδιού για να βρεθούν χθες στην Αριστοτέλους προκειμένου να βρουν το δίκιο τους.

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα που έχουν συγκροτήσει έκαναν λόγο για «πολιτική δίωξη», για «απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψη μια ολόκληρη κοινότητα άνω των δύο χιλιάδων κατοίκων, ηλικίας άνω των 70 ετών κυρίως…» και για «φτηνές δικαιολογίες εκ μέρους της 4ης ΥΠΕ».

Οι ίδιοι χαρακτήριζαν την απόφαση του ΥΠΕάρχη «έκπληξη» που «έγινε χωρίς διαφανή κριτήρια, με διαδικασία που εγείρει ερωτήματα», καθώς ο συγκεκριμένος γιατρός «έχει ξαναδιωχθεί στο παρελθόν για τη συνδικαλιστική του δράση» και γιατί είναι ο μοναδικός γενικός γιατρός που μετακινείται απ’ όλη την περιφέρεια στη δευτεροβάθμια περίθαλψη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.

Οπως υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Γερακαρούς, πριν από περίπου 2,5 μήνες αποφασίστηκε η μετακίνηση ενός εκ των δύο γενικών γιατρών του τοπικού ιατρείου στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στη λειτουργία του ιατρείου τους όσο και στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου όπου αυτό υπάγεται. «Τρία χωριά εξυπηρετούμαστε από αυτούς τους δύο ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας, αυτός που έμεινε, είναι ειδικευόμενος. Ιατρείο να λειτουργεί με ειδικευόμενο γιατρό μόνο του είναι παράνομο», έλεγαν οι κάτοικοι.

Η χθεσινή διαμαρτυρία ήταν η τρίτη στη σειρά για το θέμα αυτό, ενώ συνολικά έχουν συγκεντρωθεί περίπου δύο χιλιάδες υπογραφές από μόνιμους κατοίκους της περιοχής, οι οποίες κατατέθηκαν στην 4η ΥΠΕ προκειμένου να επιστρέψει ο γιατρός στη θέση του, αλλά προς το παρόν ματαίως και χωρίς σοβαρή εξήγηση.

Πηγή
Author: Νίκος Φωτόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...