Μετά τη λήξη της καραντίνας επιθυμεί να καταθέτει ο Καλογρίτσας στην Προανακριτική της Βουλής

Μοιραστειτε το

Την πρόθεση του να καταθέσει μόλις λήξει η καραντίνα, δήλωσε μέσω επιστολής του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή αναφέρει ότι η υγεία του βαίνει καλώς και πως επιθυμεί αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας να καταθέσει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την Πέμπτη θα καταθέσει ο διευθυντής του λογιστηρίου της λιβανέζικης CCC Αντώνης Λιανός, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Σε περίπτωση που ο εργολάβος δεν έρθει, ενδέχεται να κληθεί άλλος μάρτυρας, ίσως και ο γιος του Βλαδίμηρος. Την ίδια στιγμή η εισιτήρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη με παρέμβασή της στην συζήτηση επί της διαδικασίας μετά την νέα απουσία του Χρήστου Καλογρίτσα από τις εργασίες της, επεσήμανε τα εξής: «Οι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης την οποία διερευνά η Επιτροπή μας, με βάση τον φάκελο αυτής, είναι οι Καλογρίτσας Χρήστος & Υιός.

Δεν υπάρχουν άλλοι βασικοί μάρτυρες. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παρέλκυση της διαδικασίας. Αποτελεί στρεψοδικία που στόχο έχει μόνο «να σηκώσει σκόνη» για να καλυφθεί το αποδεδειγμένο πλέον φιάσκο».

Μάλιστα, η κ. Τζάκρη χαρακτήρισε «θεσμικό διασυρμό» την επίκληση της πανδημίας του κορωνοϊου από τον Χρήστο Καλογρίτσα.

«Η λιπομαρτυρία του Καλογρίτσα είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι η συζητούμενη υπόθεση κινήθηκε μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων, με αποκλειστικά πολιτικά και, ιδίως, επικοινωνιακά κίνητρα.

Ουσιαστικά δηλαδή τι μας λέτε σήμερα: «Δεν καταθέτει «ο μάρτυρας του στέμματος» Καλογρίτσας, για λόγους που μόνο εσείς και ο ίδιος γνωρίζουν- και όλοι εμείς οι άλλοι και μαζί με μας το πανελλήνιο μπορούμε να φανταστούμε- και καλείτε να καταθέσουν τρίτοι, άσχετοι, μάρτυρες « εξ ακοής».

Πλέον κύριε Πρόεδρε δεν έχουμε χρεία μαρτύρων για ένα μόνο αδιαμφισβήτητο γεγονός. : το φιάσκο της πρωτοβουλίας της ΝΔ να στήσει αυτή την προανακριτική με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία. Αυτό το φιάσκο βοά από μόνο του. Και δεν χρειάζεται κανέναν μάρτυρα απόδειξης.

Καλέστε τον Καλογρίτσα, δεν έχει κανένα νόημα να καταθέσει άλλος μάρτυρας πριν από αυτόν» κατέληξε η κ. Τζάκρη.

Την ίδια στιγμή, κατατέθηκε επιστολή από τον βουλευτή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε να απευθυνθεί η Επιτορπη στην ΤτΕ για να πληροφορηθεί αν το έμβασμα των 3 εκατ. που δόθηκε για την συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, ελέγχθηκε. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από όλα τα κόμματα.

Τι αναφέρει το αίτημα προς της ΤτΕ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ» για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό.

Αιτούμαστε:

1. Όπως πληροφορηθούμε, εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου.

2. Όπως πληροφορηθούμε για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος.

3. Όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας ελέγξετε το σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό και μας ενημερώσετε προς τούτο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η 20χρονη που στραγγαλίστηκε – Τα κίνητρα των δραστών

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...