Μετάλλαξη «Όμικρον»: Ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα στο υπουργικό συμβούλιο

Μοιραστειτε το

Νέα μέτρα: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη ενόψει εορτών σε λίγη ώρα

Η μετάλλαξη «Όμικρον» φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση. Στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

Συγκεκριμένα, μετά την αξιολόγηση των νέων δεδομένων που δημιουργεί η μετάλλαξη «Όμικρον» πραγματοποιήθηκαν συνεχείς συσκέψεις χθες, Δευτέρα, φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε σημειακές παρεμβάσεις προκειμένου ενόψει των εορτών να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Η επιτροπή των ειδικών, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr φαίνεται ότι έχει στο πίσω μέρους του… μυαλού της το «μοντέλο» της Πορτογαλίας, το οποίο θέλει και τους εμβολιασμένους να κάνουν τεστ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Η συζήτηση είναι πρώιμη, ωστόσο δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να προχωρήσει -με όποιο πολιτικό κόστος κι αν ενέχει αυτή η κίνηση- καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί η μεταδοτικότητα ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν όπως και όλη η παγκόσμια κοινότητα, τη μετάλλαξη «Όμικρον» αναμένοντας σε 10-15 ημέρες πληρέστερη εικόνα, καθώς οι επιστήμονες διερευνούν ποια ακριβώς είναι η δυναμική της ως προς τη μεταδοτικότητα, τη νοσηρότητα και την εμβολιαστική κάλυψη.

Αναμένοντας λοιπόν τα επιστημονικά συμπεράσματα, λένε οι ίδιες πηγές επικαλούμενοι τα όσα λένε οι ειδικοί, σήμερα είναι ακόμη πιο απαραίτητος ο εμβολιασμός τόσο με την πρώτη δόση για εκείνους που δεν εμβολιάστηκαν ακόμη, όσο και με την αναμνηστική δόση για εκείνους που συμπληρώνουν εξάμηνο από τον εμβολιασμό τους.

Οι κυβερνητικές πηγές υπενθύμιζαν, επίσης, ότι για την Ελλάδα, αποφασίστηκαν ήδη -ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής- και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των προσώπων που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, προερχόμενα από αυτές τις χώρες στις οποίες εμφανίστηκαν πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, από τις οποίες πάντως δεν γίνονται απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Το Plan B

Πάντως σε περίπτωση που επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες ή ανατραπούν τα δεδομένα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, στην κυβέρνηση έχουν Plan B με περαιτέρω παρεμβάσεις. Στο τραπέζι βρίσκονται η αύξηση των rapid tests για τους μη εμβολιασμένους εργαζομένους από 2 σε 3 την εβδομάδα και η πρόβλεψη τα tests να είναι ημερήσια και όχι 48ωρου για τις δραστηριότητές τους.

Επίσης η υποχρέωση για χρήση μάσκας παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η μερική επαναφορά της τηλεργασίας και απαγόρευση πρόσβασης στους ανεμβολίαστους και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας ακόμη και αν έχουν rapid test. Μέχρι στιγμής πάντως, η κυβέρνηση αποκλείει νέα μέτρα και φαίνεται πως το επόμενο δεκαήμερο θα είναι κρίσιμο και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το αν απαιτηθεί να εφαρμοστούν κάποιες από τις παρεμβάσεις που είναι στο «συρτάρι». Το μόνο βέβαιο είναι στο κυβερνητικό στρατόπεδο αποκλείουν ακόμα και τοπικά lockdowns στις περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στην Πεύκη εξιχνιάστηκε μετά από 11 χρόνια: Ο δράστης συνελήφθη στη Γαλλία

GNTM: Ράκος η Όλγα – Το «Σ’ αγαπώ» και τα φιλιά στο στόμα με τον Στυλιανό (videos)

Αρπαγή 30χρονης: Το γκρι αυτοκίνητο και τα αλβανικά – Η κατάθεση του θύματος

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...