Μεσσηνία: Το κοτέτσι ήταν γεμάτο με αυγά και…ναρκωτικά! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Χειροπέδες σε επτά άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας πέρασε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Όλοι τους χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας για να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ κατά περίπτωση σε βάρος τους έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες. Η έρευνα της υπόθεσης ήταν πολύμηνη και έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων.

Αξιοποιώντας συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 42χρονο από τη Χώρα του Δήμου Πύλου- Νέστορος, έναν 42χρονο Ρομά άεργο από τη Μεσσήνη, έναν 25χρονο άεργο αλλοδαπό που κατοικεί στο Κοπανάκι, έναν 37χρονο άεργο από την Καλαμάτα, έναν 52χρονο αγρότη από τη Χώρα, έναν 37χρονο αλλοδαπό, ιδιωτικό υπάλληλο που κατοικεί στους Γαργαλιάνους και έναν 32χρονο άεργο, κάτοικο Γαργαλιάνων.
Από την παρακολούθηση όλους τους προηγούμενους μήνες οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι η δράση τους εκτεινόταν από τα τέλη Ιανουαρίου του 2020 έως και τη Δευτέρα και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στη Μεσσήνη και σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, σε σπίτια, υπαίθριους χώρους, αποθήκες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-ποσότητα κάνναβης (φούντα) 2.456,6 γραμμαρίων. Από αυτά, 2.100 γραμμάρια ήταν φρέσκια και η υπόλοιπη ποσότητα αποξηραμένη. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν βάσιμες ενδείξεις ότι τα ναρκωτικά που διακινούσαν προέρχονταν από καλλιέργειες χασισοφυτείας που έκαναν οι ίδιοι στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας.

-79 ναρκωτικά δισκία

-7 κινητά τηλέφωνα

-4 κυνηγετικά όπλα

-2 ασύρματοι πομποδέκτες.

Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκε εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης (λαμπτήρες υψηλής ισχύος, πολύμπριζα, συσσωρευτές κ.ά.). Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ «tharrosnews.gr», η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε στην κατοχή του 52χρονου από τη Χώρα, τις οποίες οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κρυμμένες σε κοτέτσι.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Πηγή
Author: Γιούλη Σ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα